[#1] Problem z BVision PPC i Warp 3D
Witam!

Stałem się niedawno szczęśliwym posiadaczem sprzętu jak w stopce (Hi Voyager!), w zasadzie system mam już postawiony - przywrócony z mojej poprzedniej Amigi. Prawie wszystko udało mi się już zainstalować - Warp up działa (zainstalowałem też moduł do blizkicka który wywala bibliotekę Power UP), tak samo sterowniki do BVision działają (CGX3 z dyskietki dedykowanej do BVision). Wszystko było by pięknie, ale nie mogę uruchomić Warp 3D. Zainstalowałem najnowszą wersję, podczas instalacji wybrałem odpowiednie opcje dla mojej karty graficznej i nie działa. Żadne z dem w pakietu W3D nie działa - warp 3d test nie wyświetla obteksturowanej ścianki, jest pusty, niebieski ekran wraz z parametrami, które można zmieniać. Gdy uruchomię demo Gears na PPC, to się "wywala" pokazując okienko z błędem. Gdy odpalę to samo demko pod 68k w wersji w okienku, to uruchamia się ono, jednak w oknie są "śmieci" zamiast grafiki. W związku z tym mam pytanie do bardziej doświadczonych Amigowców co mogę z tym fantem zrobić?

[#2] Re: Problem z BVision PPC i Warp 3D

@gorzyga, post #1

Może się mylę ale wygląda mi to na źle ustawione zmienne w pliku envarc:warp3d/permedia2/
Spróbuj z takimi:

debug = 0
EarlyTerm = 0
Force = 1
gfxaddr = $e0000000
HideWarning = 1
memprot = 1
noppc = 0
Terminator = 2

BVizje miałem w 2003 więc mogę się mylić,ale pokombinować nie zaszkodzi.

[#3] Re: Problem z BVision PPC i Warp 3D

@waldiamiga, post #2

Dzięki, sprawdzę to, ale dopiero po weekendzie. Jak ktoś ma jeszcze jakieś propozycje to czekam :)

[#4] Re: Problem z BVision PPC i Warp 3D

@gorzyga, post #3

Witam.

Niestety dopisanie tych zmiennych nie pomogło. W zasadzie w dokumentacji doczytałem się, że Warp3D w przypadku używania Permedii2 odczytuje tylko z katalogu z jej zmiennymi funkcje Dither... Proszę o dalesze podpowiedzi.

[#5] Re: Problem z BVision PPC i Warp 3D

@gorzyga, post #4

[#6] Re: Problem z BVision PPC i Warp 3D

@Count Grishnak, post #5

Ps. Testowalem u mnie dzialalo.
[#7] Re: Problem z BVision PPC i Warp 3D

@Count Grishnak, post #6

Witam.

Dziś wreszcie udało mi się uruchomić Warp3D. Po pierwsze musiałem zainstalować CGXv3 z dyskietki dostarczanej z BVision, potem, trzeba było zainstalować najnowszy CGXv3 dostępny na Aminecie. Ważna uwaga - trzeba uważać, żeby przez przypadek nie zainstalować wersji Power PC biblioteki Cybergraphics, bo w tedy jest niezły bałagan - chodzi ona pod PowerUp, a nie pod WarpUp... Przy ostatniej próbie usunąłem wszystkie zmienne środowiskowe, instalacje WarpUP, CGX i Warp3D poustawiały wszystko jak należy. Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Teraz pooglądam sobie demka (intro Planet Potion jest cudne!), a potem zabieram się za montaż Delfiny :)

Pozdrawiam!

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem