[#5]
Re: karta sieciowa PCMCIA i kabelek
@HOŁDYS,
post #4
Norbert:
Zainstaluje to przy najbliższej okazji i sprawdzę. Może będzie łatwiej się konfigurowało niż AmiTCP/IP i będzie nadawało się do przesyłania plików z/do pieca oraz do prostych rzeczy z internetem(poczta, aminet, etc).
W tej chwili do przesyłania danych Amiga<>PC używam połączenia szeregowego i transfer 115kbitów nie zadowala mnie. Z tego co czytałem na PPA z sieciówki maks wyciągnie się około 400kbitów. Co było by już znaczącym przyśpieszeniem w przesyle danych a i pewno wygodniejszym. Teraz przesyłam tylko pojedyncze pliki.
11Master:
Sprzedawca karty 3com589 pisał, że pasują te kabelki 3com'a od 10/100Mbitowej karty.
Prosiłbym Cię o podesłanie linka jak taki kabelek zrobić jeśli to nie jest problemem.
Holdys
Dzięki za link. Nie czytałem go przy konfiguracji neta na Ami. Konfiguracje neta robiłem na podstawie innego artykułu - artykuł o konfiguracji AmiTCP/IP z PPA.
Chcąc wyeliminować błędy wynikające z mojej niewiedzy w konfiguracji neta na Ami próbowałem tych kart na piecu i tutaj też właśnie karty te odmawiają współpracy(patrz mój post wyżej). Pewno zostanie mi zrobienie specjalnego kabelka do tych kart, jak pisał 11Master, albo kupienie "nowej" karty sieciowej na PCMCIA

.
Dzięki wszystkim za informacje. :D