[#1] Nowa Amiga 1200!
Witam!

Jestem posiadaczem nowej Amigi 1200 wersja Magic.
Oczywiście dostałem opakowanie + cały asortyment software'u.
Pytanie moje jest następującej treści.. Ile jest taka Amiga warta?
Jest absolutnie nowa, śnieżno-biała, wszystko pachnie świeżością (po parunastu latach nawet hehe ). ROM 3.1 goła 68020.

Z góry dziękuję za odpowiedź OK

[#2] Re: Nowa Amiga 1200!

@bombermax, post #1

Nowa na gwarancji cos kolo 700 zl

[#3] Re: Nowa Amiga 1200!

@PrzemasIII, post #2

mysle ze za 500 zl sprzedaz ja
a gwarancji chyba juz nie ma ta amiga :)

[#4] Re: Nowa Amiga 1200!

@HOŁDYS, post #3

6 miesięczną gwarancje firmy która kiedyś współpracowała z Commodore :]

Hmm jakiś czas temu widziałem używaną amigę 1200 tylko że z opakowaniem i innymi pierdołkami która zeszła za 450.

Więc? Ale i tak tego cuda nie sprzedam :D jako mały chopak zawsze chciałem mieć 1200.. i teraz mam ;)

[#5] Re: Nowa Amiga 1200!

@bombermax, post #4

Moim marzeniem byłoby dorwanie fabrycznie nowej C= Desktop Dynamite, ale takich to juz chyba nie ma.

[#6] Re: Nowa Amiga 1200!

@bombermax, post #1

Tyle ile ktoś zapłaci.
Ad vocem - NOWA to by była jakby wyszła dopiero z fabryki. Teraz co najwyżej może być NIEUŻYWANA.

Ostatnia modyfikacja: 16.11.2009 14:16:12

Ostatnia modyfikacja: 16.11.2009 14:17:20
[#7] Re: Nowa Amiga 1200!

@MuppetShow, post #6

Hmmm co za różnica czy nowa czy nieużywana?

Amiga kupiona ze sklepu nie od prywaciarza. Także jak na moje to raczej nowa szeroki uśmiech z gwarancją hyhyhy a toże swój wiek ma to już inna bajka

PANOWIE!

czy ten Elsat 1208 będzie dobrym krokiem dla mojej Amigi? (na razie na TURBO nie mam $)

http://amiga.resource.cx/photos/photos/e1208.jpg

mogę to mieć za naprawdę małe pieniądze (4MB zainstalowane, ale mam kostki większe w domu, po moim pentiumie 75)

Ostatnia modyfikacja: 16.11.2009 14:35:24
[#8] Re: Nowa Amiga 1200!

@bombermax, post #7

Nie. Po to jest terminologia żeby ją stosować.
Sorry ale nie mów o Amidze wyprodukowanej w latach 90-tych NOWA bo to jest śmieszne. I nie ma znaczenia gdzie ją kupiłeś.
[#9] Re: Nowa Amiga 1200!

@MuppetShow, post #8

To sie nazywa lezak magazynowy :D

[#10] Re: Nowa Amiga 1200!

@MuppetShow, post #8

a co Ty mnie kolego tak atakujesz? Sorka dla mnie sprzęt kupiony w sklepie, nieużywany z gwarą, nierozpakowany, z plombą to dla mnie NOWY! cofnij sie do lat 90 kupujesz Amige która przeleżała raptem tydzień na magazynie u Commodore to też nie jest nowe? bo ma tydzień? Na terminologii to sie znam akurat bardzo dobrze.. i proszę nie offtopować!

Pojęcie nowy jest sprawą relatywizmu więc nie wymądrzać się tutaj proszę!

Ostatnia modyfikacja: 16.11.2009 14:44:31
[#11] Re: Nowa Amiga 1200!

@bombermax, post #10

Znasz się jak świnia na gwiazdach.
Typowy polaczek - na wszystkim się zna!
Ma tydzień ? Czyli tydzień temu opuścił fabrykę ? Ciekawe.
Widzę wielkie EGO u ciebie kolego i nic więcej.
[#12] Re: Nowa Amiga 1200!

@Hellena, post #9

Dokładnie, to lepiej oddaje sytuację OK
[#13] Re: Nowa Amiga 1200!

@MuppetShow, post #11

Wypraszam sobie poloczkiem to może jesteś Ty, nie ja. Cwaniakowanie to w domu pozostaw. Nie będę się zniżał do Twojego poziomu. Bo jesteś po prostu chamówa i to by było na tyle.

zapoznaj się z terminologią słowa Relatywizm - panie terminologu! Bo jak na razie to odpierdzielasz muppetshow! dosłownie!

I czytaj ze zrozumieniem (10 post!!). Bo widzę że piszesz pod wpływem emocji, chorych emocji dosłownie

I nie żadne "EGO" bo jeśli coś się nie podoba to o PW proszę a nie śmiecić w moim wątku, bo to zbędne przedszkole!

I PAMIĘTAJ! TYLKO MALI LUDZIE OCENIAJĄ INNYCH! A ty pięknie z góry mi dowaliłeś w poprzednim poście. Nie będę z Tobą pisał bo takich zaczepników to ignoruję!

Ostatnia modyfikacja: 16.11.2009 15:06:24
[#14] Re: Nowa Amiga 1200!

@bombermax, post #7

czy ten Elsat 1208 będzie dobrym krokiem dla mojej Amigi?

Pewnie,to rozszerzenie przyspieszy Twoją Amiske o 2 razy.Bierz,szczególnie że możesz to mieć za niedużą kasę.

[#15] Re: Nowa Amiga 1200!

@waldiamiga, post #14

55zł kolego

[#16] Re: Nowa Amiga 1200!

@MuppetShow, post #11

Chłopaki wyluzujcie! To czy swoją Amigę bombermax nazwie nową, nieużywaną, leżakiem magazynowym, dziewiczą czy "prosto z fabryki", to nie jest w końcu aż takie ważne! Wszyscy wiemy o co chodzi. Przypomina mi to dyskusję na forum EXECa o tym "dlaczego ROMem pod żadnym pozorem nie wolno nazywać ADFa". Uśmiałem się co niemiara. Dlatego MuppetShow, oszczędź wszystkim takiej bezsensownej pyskówki.

A tak swoją drogą to bombermax - witamy w gronie Amigowców :). Nie sprzedawaj pod żadnym pozorem swojej "nowej" Amigi OK

Ostatnia modyfikacja: 16.11.2009 15:05:26
[#17] Re: Nowa Amiga 1200!

@MarX, post #16

Dzięki bardzo! i ja również Cię i innych witam!

Na pewno nie opuszczę forum tak szybko chyba że nie daj Panie by przestało istnieć.

I też na pewno nie sprzedam mojej niuni, bo jestem koneserem

Dzięki Amidze moje dzieciństwo/młodzieńczość były super a przy tym nauczyłem się władać dwoma językami, dlatego też Commodore i Amiga zasługują na pewien hołd z mojej strony

[#18] Re: Nowa Amiga 1200!

@bombermax, post #15

Niby to niewiele, ale z drugiej strony to tylko rozszerzenie pamięci i to takie, które blokuje PCMCIA jak założy sie wiecej niż 8MB. Do grania wystarczy.

Ja bym spróbował zapolowac na cos lepszego. Mnie ostatnio trafiła się Apollo 1240/33 MHz 32MB + Kickstart 3.1 za 200zł, a juz miałem kupić M-Teca za 350zł w eFunzine

Czasem warto poszukac czegoś wartościowego

[#19] Re: Nowa Amiga 1200!

@silverbud, post #18

Jaki jest sens wkładać więcej niż 8MB do rozszerzenia E1208 i blokować PCMCIA jak zozszerzenie więcej nie obsłuży?
[#20] Re: Nowa Amiga 1200!

@silverbud, post #18

właśnie na razie chcę mieć ją do grania (nie na chwilę lecz na kolejne długo godzinne przechodzenie gier), później chcę ją uczynić pełnowartościowym desktopem do multi/mass mediów. Ale oczywiście jakiś przynajmniej 68030 by mi się przydał choćby do tego żeby zobaczyć nieco bardziej rozwinięte gry 3D (AB3D, Breathless, Killing Grounds). Pomyślimy.

Mam pytanie, czy SIMM musi spełniać określone parametry czy wystarczą normalne 72pinowe/32bitówki? (chyba ze sie myle i muszą być stare 30Pinowe 8bity?)

Wiem że dla większości z Was ten temat jest śmieszny, ale miałem tylko poczciwą Amigę 600 i niestety nie dane mi było z przyczyn finansowych zabawy w upgrade'y (600- znikome ale jednak jakies tam miala mozliwosci upgrade'u) Takżę proszę o przymrużenie oczka OK

z góry dziękuję za odzew.

[#21] Re: Nowa Amiga 1200!

@Leon, post #19

Faktycznie chodziło o więcej niż 4MB a nie 8

[#22] Re: Nowa Amiga 1200!

@bombermax, post #20

32 bit , wszystkie ponizej nie dadza "kopa" Ami.

[#23] Re: Nowa Amiga 1200!

@bombermax, post #7

roznica jest w tym ze plyta glowna miala 15 lat na to zeby zgnic, zeby polaczenia sie utlenily albo zeby wilgoc zrobila swoje.
[#24] Re: Nowa Amiga 1200!

@Valwit, post #23

raczej niemożliwe... wilgoć nie doszła, całość zapakowana szczelnie w pudełko. Pudełko nie było otwierane przedtem, tylko raz w celu sprawdzenia ze naprawdę siedzi tam amiga, jakies 2 tygodnie temu

Hmmm chociaż kto wie szeroki uśmiech Amisia chodzi extra... do konca tygodnia mam te rozszerzenie Elsatu

Ostatnia modyfikacja: 16.11.2009 20:55:55
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem