Tak jak w temacie potrzebuję pomocy z napisaniem Startup-Sequence.
W skrócie pisząc chciałbym aby A1200 resetowała się tylko raz, konieczność załadowania nowego scsi.device aby widoczne były partycje powyżej 4GB, przy uruchomieniu WB 3.1. Wiem, że można sobie skombinować nieoficjalny kickstart z wszystkimi poprawkami i wtedy już nie trzeba będzie robić restartów(jeśli będzie to ROM włożony w płytę). Dodam, że mam też inne boot'ujące partycje.
Teraz mam to zrobione tak, że używam REQUESTCHOICE i przy pierwszym uruchomieniu Amigi po wybraniu odpowiedniego przycisku, WB 3.1(mam jeszcze MAC OS i WB3.9 w obecnej chwili), komputer się restartuje(wczytanie przez loadmodule scsi.device). Następnie po resecie wykonanym przez LoadModule ponownie pojawia się okienko z wyborem co ma się uruchomić. Znowuż klikam na odpowiedni przycisk i system się ładuje. Chodziło by mi o zmianę S-S tak aby pominąć to drugie okienko z wyborem partycji boot'ującej. Czy ktoś ma tak zrobione i mógłby podzielić się S-S? A do szczęścia(przynajmniej na razie;) chciałbym aby to okienko z wyborem partycji boot'ującej pojawiało się po środku ekranu a nie w lewym górnym rogu. Czy jest to możliwe? I jak to zrobić? A do pełni szczęścia ;), przydało by się jeszcze wrzucić jakiś obrazek na ekran na którym pojawia się to okienko z wyborem boot'owania. Wiem, że dzisiaj nie dzień dziecka;) ale ktoś może coś takiego sobie zrobił/wie jak zrobić i zechciałby się podzielić? Nie jestem programistą, nie znam się na pisaniu S-S. Jedynie metodą prób i błędów kombinuję z oryginalnym S-S oraz tymi jakie widziałem na forum PPA.
Nie pogardzę wszelkimi S-S, które nie koniecznie spełnią 100% moich oczekiwań ale pozwolą mi na kombinowanie z uruchomieniem Amigi tak jak chcę.