[#1] s3 virge dx
Witam! Mam malutkie pytanko: Będzie działała ta karta graficzna z medkiem?

http://allegro.pl/karta-graficzna-s3-virge-dx-86c375-pci-i1408767061.html

Druga sprawa: Jaką najlepiej sieciówkę wybrać pod medka?

Ostatnia modyfikacja: 06.02.2011 13:13:10
[#2] Re: s3 virge dx

@Mayolika, post #1

Jest na tyle tania że niewiele stracisz jak zakupisz i nie będzie obsługiwana.

Rzecz jasna lepiej kupić VooDooo 3 (ew VooDoo 2) bo od razu masz 3D. Ale musisz się uzbroić w cierpliwość, karta do popularnych nie należy.
[#3] Re: s3 virge dx

@stachu100, post #2

ew VooDoo 2

Stachu, od kiedy jest obsługiwane VooDoo 2 w Mediatorze? No chyba że coś przespałem.

[#4] Re: s3 virge dx

@waldiamiga, post #3

VooDoo 3 2000, sorka
[#5] Re: s3 virge dx

@stachu100, post #4

Dzięki Stachu, chciałem tylko wiedzieć czy ten model będzie obsługiwany przez sterowniki z medka. Swoją drogą poluję już miesiąc na voodoo i nie mogę upolować. s3 virge chciałbym mieć przejściowo. :)

Pozdrawiam!

[#6] Re: s3 virge dx

@stachu100, post #2

Hej! Nie polecam ci tego zakupu nawet za taką cene (plus chyba wysyłka).Karta jest beznadziejna,wiem bo miałem zapoluj raczej na VooDoo3.

[#7] Re: s3 virge dx

@Mayolika, post #5

Ja miałem w medku przez jakiś czas Virge. Na sterownikach które miałem z płyty dodanej do medka chodziło kiepsko. Ale dostałem z Elboxu nowsze sterowniki na których chodziło zupełnie przyzwoicie (tzn. dało się używać i było zdecydowanie lepiej niż na AGA, czy kartach gfx rodzaju EGS Spectrum).
Voodoo oczywiście lepsza, do tego też tania. Czy warto kupować (nawet za te kilkanaście zł) Virge, aby zaraz wymienić go na Voodoo?
[#8] Re: s3 virge dx

@wali7, post #7

ja chciałem co nieco dodać od siebie, zanim zakupiłem Vodoo3 3000 miałem też wciśniętą kartę s3 dało sie na tym pracować ale przebojów nie było. nie narzekałem w porównaniu do Agi, a wręcz byłem zadowolony, co innego przejście z S3 na voodoo to tak jak przejście z Agi na S3 zawsze jest ogromny skok. aha Przy voodoo nie zdarzają się nie miłe niespodzianki typu 256 kolorów uruchomić warp 3D to już przyjemność z patrzenia np Demka open gl. Poczekaj na ciekawe Voodoo. a cierpliwość zostanie opłacona Pozdrawiam.

[#9] Re: s3 virge dx

@krzysiekk, post #8

Dzięki wszystkim za rady. Na szczęście pecetowcy nie znają sie na "amigowych" cenach i voodoo można będzie wyrwać za czapkę drobnych. Ale i tak kupię s3 virge, cena naprawdę malutka, a będę się cieszył że już nie muszę korzystać z telewizora w hi-resie z 64 kolorami.

Pozdrawiam!

[#10] Re: s3 virge dx

@Mayolika, post #9

Do kart VooDoo 3 warto dodać jakiś wiatraczek bo grzeją się okrutnie mimo zainstalowanego sporego radiatora. OK
[#11] Re: s3 virge dx

@stachu100, post #10

Co racja to racja też mam zainstalowany

[#12] Re: s3 virge dx

@stachu100, post #10

Wiem coś o tym: zwłaszcza w obudowie A4000D gdzie jeszcze dodatkowo Mediator wydziela ciepło.
[#13] Re: s3 virge dx

@alekc, post #12

a co do medka ,zauważyłem przy zakupie że też mocno się grzał hm byłem troszku zdziwiony, nie pamiętam temperatur ale dało się odczuć, zaniepokojony tym spróbowałem rozwiązać problem, przeczyściłem kości mach (styki po ich wyciągnięciu) i co się okazało ?? już nie wydzielał tak dużej temperatury. Ale to sa moje domniemania,

[#14] Re: s3 virge dx

@krzysiekk, post #13

Cześć chciałbym coś dorzucić od siebie w sprawie VooDoo.Oprócz samego czipa grafiki okrutnie smaży się też stabilizator napięcia kiedy wywaliłem go na swój radiator i dodatkowo dorzuciłem wiatrak na czip karta stała się ledwo ciepła.

[#15] Re: s3 virge dx

@Mayolika, post #9

Za tą cenę to nie ma się co zastanawiać. Przejście z AGI na jakąkolwiek karte gfx cieszy więc tylko kupować i używać:) A w między czasie można spokojnie rozglądać się za voodoo 3, 4, czy 5. Jak ja miałem klasyka to miałem voodoo 3 3000 kupionego bardzo okazyjnie w sklepie z używanymi częsciami do pc - polecam więc zaglądać do takich graciarni, a nuż coś ciekawego będą mieć.

Pozdrawiam

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem