[#1] przenoszenie danych z pc na amige 1200
http://allegro.pl/adapter-pcmcia-cf-z-karta-cf128-do-amigi-600-1200-i1691038568.html

czy ten adapter nadaje sie do szybkiego przenoszenia danych z pc na amige?

[#2] Re: przenoszenie danych z pc na amige 1200

@Sebus69, post #1

Może nie super szybkie ale szybciej i sprawniej niż dyskietki no i pewniej
[#3] Re: przenoszenie danych z pc na amige 1200

@Sebus69, post #1

Widać ze działa, więc jesli jest sprawny to warto kupić. Co do samej karty cf, nie wszystkie działają na amigach

[#4] Re: przenoszenie danych z pc na amige 1200

@Skiba, post #3

ok kupie ale mam pytanie jeszcze amigi 1200 niemam ale wole byc przygotowany to dziala na zasadzie plug and play w workbenchu wkladam i sie wyswietla partycja?

a w PC musze miec drugi czytnik czy wystarczy calą karte przekladac do gniazda pcmcia w lalpku ? i dziala na zasadzie plug&play?

Ostatnia modyfikacja: 05.07.2011 22:11:23
[#5] Re: przenoszenie danych z pc na amige 1200

@Sebus69, post #4

Tak jak dyskietka. Oczywiście muszę być dodane odpowiednie składniki do systemu. Broń boże karte wyciągać razem z czytnikiem.

Ostatnia modyfikacja: 05.07.2011 22:14:28
[#6] Re: przenoszenie danych z pc na amige 1200

@Dark_luke, post #5

A tego to nie rozumiem(ostatnie zdanie). Możesz coś więcej napisać dlaczego tak?

Ostatnia modyfikacja: 05.07.2011 22:20:07
[#7] Re: przenoszenie danych z pc na amige 1200

@Sebus69, post #1

A nie prościej kupić to :

http://www.lotharek.pl/category.php?kid=7

Bardziej przydatnego ustrojstwa do Amigi nie jestem w stanie sobie wyobrazić.

[#8] Re: przenoszenie danych z pc na amige 1200

@michalmarek77, post #7

Bardziej przydatnego ustrojstwa do Amigi nie jestem w stanie sobie wyobrazić.

A ja jestem w stanie. Karta USB.
[#9] Re: przenoszenie danych z pc na amige 1200

@stachu100, post #8

Karta USB.

Zaiste, USB w Amidze jest bardzo przydatne. Można normalnie korzystać z pendrive'ów, kart sieciowych, masy innych urządzeń USB. Stos Poseidon ma duża liczbę sterowników (rzekłbym, niezwykle dużą, jeśli sie weźmie pod uwagę, że rozwija go jedna osoba). Sam teraz nie mogę wyobrazić sobie życia bez USB w Amidze ;).

HxC jest przydatne głównie gdy chcemy uruchamiać soft bezpośrednio z obrazów dyskietek.

[#10] Re: przenoszenie danych z pc na amige 1200

@strim, post #9

Popieram,tylko Subway który mam jest troszkę drogi,ale teraz już nie wyobrażam sobie mojej Ami desktop bez niego.

[#11] Re: przenoszenie danych z pc na amige 1200

@Tomski, post #6

O sorki brak interpunkcji. Chodzi żeby wyciągać cały czytnik a nie samą kartę.
http://www.ppa.pl/artykul-Amiga.600.1200.i.czytnik.kart.Compact.Flash-1_3_42.html

"Jeżeli wyjmiemy samą pamięć, jest duże prawdopodobieństwo uszkodzenia pamięci CF lub czytnika kart CF."

Ostatnia modyfikacja: 05.07.2011 23:44:45
[#12] Re: przenoszenie danych z pc na amige 1200

@Dark_luke, post #11

"Jeżeli wyjmiemy samą pamięć, jest duże prawdopodobieństwo uszkodzenia pamięci CF lub czytnika kart CF."

O fak, nie wiedziałem o tym. A ja zawsze wyciągam samą CFkę...

[#13] Re: przenoszenie danych z pc na amige 1200

@Dark_luke, post #11

a czym sie roznic wyciaganie czytnika...przeciez to zwykle ustrojswo mechaniczne bez grama elektroniki...
mozna spokojnie wyjmowac sama CFke sam tak robie od 2 lat i wszytko hula.
radze poczytac o specyfikacji PCMCIA 16 bit

[#14] Re: przenoszenie danych z pc na amige 1200

@HOŁDYS, post #13

Ja się odnoszę do treści artykułu. Chyba wie o czym pisze.
Poza tym SATA też jest niby hot plug ale nikomu tego nie proponuje.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem