[#20]
Re: CDTV - skąd ściągnąć software
@Maniu,
post #19
Ja tak może trochę "od czapy", ale se myślę, że -
że można by było utworzyć taki dział specjalny w PPA, gdzie byłyby przedstawione wszystkie istniejące modele Ami wraz z linkami do artykułów, postów forumowych opisujących możliwości rozbudowy danego modelu. Tak, żeby wszystko było "w kupie".
Owszem, jest wyszukiwarka, bardzo wygodna, ale jednak takie dłubanie zajmuje masę czasu i bywa frustrujące. Na dodatek mnożą się wątki z pytaniami i odpowiedziami ćwiczonymi od lat.
A tak - wszystko byłoby pod ręką. Klikam na interesujący mnie temat - np. CDTV - i mam zbiór odnośników, i bez zbędnego kombinowanie wiem, czy się da, a jak się da, to jak, rozbudować maszynę o szybszy procek, wyższy kick, pamięć, twardy dysk.
Cała ta wiedza jest na PPA, ale bardzo, coraz bardziej rozproszona. Z każdym miesiącem przybywa pytań i odpowiedzi, częstokroć rozsianych po rozmaitych wątkach. Zapytania i odpowiedzi się powielają, trudno to ogarnąć. Problem narasta, coraz bardziej się ta bezcenna wiedza "rozsiewa", bo forum - siłą rzeczy - się rozrasta, wątki z identycznymi pytaniami i odpowiedziami mnożą się niczym króliki.
Zdaje sobie sprawę z faktu, iż Administracja musiała by kawal roboty odwalić, ale potem szlo by już z "automatu" - każde kolejne pytanie o - na przykład - A1200 i jej współpracę z kartami CF trafiałoby do adekwatnego działu. Bo ileż razy można czytać i odpowiadać na kwestię - "jaka karta CF do A1200 i co to w ogóle jest PCIMCIA"? W efekcie zaawansowani Amigowcy tracą czas, a nowym, świeżym coraz trudniej się połapać.
Z szacunkiem
Des
Ps. Problem mi wyskoczył dziś, właśnie w związku z CDTV. Znalazłem swój post z pytaniem o możliwość rozbudowy. Zacni koledzy odpowiedzieli mi porządnie, ale przy okazji podobnych pytań znalazłem masę cała, przekopywanie się przez zasoby umęczyło mnie okrutnie. Na dodatek informacje o HDD do CDTV znajdowałem w wątkach poświęconych kompletnie innym kwestiom. Gdybym był tu "świeży", to odpadłbym po kilkunastu minutach. Z czasem - powtórzę się - będzie tylko gorzej i trudniej.
Ostatnia modyfikacja: 31.07.2011 01:59:53