[#1] Mikrostyk TACT do myszki A600 (6x6 5mm)
Jakiś rok temu musiałem wymienić mikrostyki TACT w myszce do mojej A600, jako że oryginalne już nie łapały. Niestety przy wyborze mikrostyków kierowałem się wyłącznie wymiarami zgodnymi z oryginalnymi i szczęśliwy, że udało mi się dostać kilka sztuk "za grosze", przystąpiłem do naprawy. W efekcie po roku użytkowania lewy klawisz myszki raz łapie, raz nie, praktycznie już nie klika, a prawy - zgodnie z prawami statystyki - prawie nietknięty. Pytanie, czy ktoś z Was może polecić konkretny, pasujący i wypróbowany mikrostyk w wersji "heavy-duty"? Jeżeli jeszcze raz miałbym wymieniać, chciałbym mieć spokój przez długi czas.

Załączam zdjęcie winowajcy (faktyczne wymiary: 6,15x6,15 4,7mm)

Ostatnia aktualizacja: 01.05.2019 00:04:34 przez Michciu
[#2] Re: Mikrostyk TACT do myszki A600 (6x6 5mm)

@Michciu, post #1

Możesz szukać takich tylko firmy OMRON, oni robią naprawdę wytrzymałe sztuki.
Ostatnio wymieniałem, co prawda nie w amigowej myszce, ale w Logitech vx nano, też zaczęła przerywać ale to po jakiś 7-8 latach... Codziennego używania po 8h.
Wymieniłem na identyczne też OMRON i liczę że będą działały przez kolejne kilka lat.

Seria B3F-1000

Ostatnia aktualizacja: 01.05.2019 00:21:29 przez MariuszK
[#3] Re: Mikrostyk TACT do myszki A600 (6x6 5mm)

@MariuszK, post #2

Czy one są ciche jak oryginały? Zamontowałem takie mikrostyki z lokalnego sklepu, że klikając w nocy budzę pół bloku
[#4] Re: Mikrostyk TACT do myszki A600 (6x6 5mm)

@tbone, post #3

Ha, też takie miałem. Najtańsze chyba 10szt za 5pln. Klikaniem to tego nie można było nazwać. A te OMRON-y mają niską siłę nacisku więc powinny być przyjemne w używaniu.
[#5] Re: Mikrostyk TACT do myszki A600 (6x6 5mm)

@MariuszK, post #4

O, Panie! Muszę postawić piwko przy okazji za tego tipa, bo przepaść między nimi jest ogromna

[#6] Re: Mikrostyk TACT do myszki A600 (6x6 5mm)

@tbone, post #5

tbone: może pochwalisz się gdzie udało Ci się kupić te ciche mikrostyki? szeroki uśmiech
[#7] Re: Mikrostyk TACT do myszki A600 (6x6 5mm)

@charliefrown, post #6

TME: link. Do końca maja jest promocja na wysyłkę pocztą - 6zł netto.
[#8] Re: Mikrostyk TACT do myszki A600 (6x6 5mm)

@tbone, post #5

OK spokojnie, przypomnę się :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem