[#1] Poszukuję schematy zasilacza A500
Witam,

Mam kilka pytań odnośnie zasilacza do Amigi.

W zestawie mam zasilacz jak pod wskazanym linkiem.

Jest on podłaczony do Amigi 1200 (goła tylko z modem emulującym kartę SD jako HDD).
Mam z tym zasilaczem problem ponieważ powoduje on nieprawidłowe działanie audio (brzeki). Jest to 100% zasilacz, bo posiadam też nowy impulsowy, na którym nie mam problemów z dźwiękiem.

W związku z powyższym mam kilka pytań:
1) Czy jest to odpowiedni zasilacz dla Amigo 1200 Escom (mam na myśli amperaże)?
2) Czy posiada ktoś schemat do tego zasilacza, bo chciałbym go przemierzyć i ewentualmnie naprawić? (Wiem mam działający impulsowy, ale jakoś impulsowym nie ufam, jak siadają to potrafią położyć wszystko co jest za stabilizatorem, a takich problemów nie ma z zasilaczami na stabilizatorach liniowych).
[#2] Re: Poszukuję schematy zasilacza A500

@silelis, post #1

Możliwe ze brak (lub zły poziom) napięcia -12V.
[#3] Re: Poszukuję schematy zasilacza A500

@Norbert, post #2

Napięcia przynajmniej na "sucho" pokazuje mi dobre, ale własnie z tego powodu potrzebuję schematu.
[#4] Re: Poszukuję schematy zasilacza A500

@silelis, post #3

Pomierz napięcia pod obciążeniem. "Na sucho" zasilacze, w szczególności impulsowe, zachowują się zupełnie inaczej.
Schemat jakiś jest tutaj, ale sprawdź najpierw zasilacz pod obciążeniem i skontroluj stan kondensatorów:
http://members.iinet.net.au/~lantra9jp1_nbn/gurudumps/wip/Amiga_PSU_391029-05_(Rev_GURU_1.00).jpg
Jeśli jakiś kondensator wygładzający wysechł, to pod obciążeniem napięcie może siadać.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem