[#1] pie* TPSA NEO
heja, piszę bo część może nie wiedzieć - od jutra podpisując umowę z tpsa i biorąc neo - 640kbps dostajemy limit 5gb (czyli tydzien sciągania i koniec transferu)
[#2] Re: pie* TPSA NEO

@rzooko, post #1

wiedza... dlatego niektorzy dalej maja sdi... dodatkowo maja stale ip...
[#3] Re: pie* TPSA NEO

@rzooko, post #1

W tpsa tak ale od chyba 2 dni jest podobna ofertaw neti transfery takie jak w TP a limitów żadnych i o kilka złoty taniej w dodatku :)

[#4] Re: pie* TPSA NEO

@rzooko, post #1

rzooko napisał(a):

> umowę z tpsa i biorąc neo - 640kbps dostajemy limit 5gb (czyli
> tydzien sciągania i koniec transferu)

A co, zamierzasz cały Aminet ściągnać?
[#5] Re: pie* TPSA NEO

@Pawel, post #3

Tak, prawie caly Rybnik tym "oblepili", zdaje sie ze stalka ktora oferuje Netia kosztuje 55 zl. Jezeli jak mowisz nie ma ograniczen to "tpsa pojdzie z torbami"

[#6] Re: pie* TPSA NEO

@rzooko, post #1

dostajemy limit 5gb (czyli tydzien sciągania i koniec transferu)

Jezeli tpsa praktykuje takie cos to jest to bandyctwo w bialy dzien. Chyba ze obniza tylko transfer co nie wplywa zbytnio na korzystanie z poczty i www (poza czasem).
[#7] Re: pie* TPSA NEO

@Andrzej Drozd, post #6

To jest tak że w tpsie 5Gb mozna ściagać z prćdkoscia za jaka sie zapłaciło a po przekroczeniu tego limitu transfer sapada do 3KB/s ale nadal mozna ściagać tylko juz bardzo wolno a to jest denerwujace jeśli przy takie prćdokści tzeeba ściagnąć płytke :(
Poprostu najlepiej TP omijać z daleka jeśli sie tylko da

[#8] Re: pie* TPSA NEO

@Rammy, post #4

To ograniczenie to 5 Giga Bitów to jest jakieś 650 MB jak dobrze licze niech mnie ktos poprawi

[#9] Re: pie* TPSA NEO

@Pawel, post #8

Źle liczysz, to jest 5 gigabajtów.
[#10] Re: pie* TPSA NEO

@Pawel, post #7

Poprostu najlepiej TP omijać z daleka jeśli sie tylko da

Zawsze i w każdym temacie!!!. I to bez
[#11] Re: pie* TPSA NEO

@Pawel, post #8

To sa gigabajty, a nie gigabity ale na jedno wychodzi bo to w obu przypadkach czysty idiotyzm.
[#12] Re: pie* TPSA NEO

@Poke, post #11

Acha czyli to jest 5Gbajtów, ok to 4 Cd sieściągnie :D ale tak czy inaczej to jest denerwujące gdyby nie to ż mam umowe na czas określony to pewnie bym sie do neti przeniusł, tak na oko to oferta lepsza tyle z eza modem chca sporo jeśli umowe biore na nieokreslony czas ale to mni nie obchodzi bo jak i tak mam swój modem :)

[#13] Re: pie* TPSA NEO

@Pawel, post #12

Jak ja potrafię liczyć to 5 GB to około 8 CD :)
[#14] Re: pie* TPSA NEO

@rzooko, post #1

Dlatego lepiej kupić aDSLa. Stałe IP, revdns, fajna sprawa :)
[#15] Re: pie* TPSA NEO

@Jacek Piszczek, post #14

A Neostrada to niby nie ADSL?
[#16] Re: pie* TPSA NEO

@Jacek Rzeuski, post #15

Adsl, aletepsa ma teraz w swojej ofercie usluge konkurencyjna dla neostrady - dsl....
[#17] Re: pie* TPSA NEO

@Tomek (Kaczus), post #16

Afair DSL był już oferowany na długo przed pojawieniem się Neo.
[#18] Re: pie* TPSA NEO

@Jacek Piszczek, post #17

Ja miałem przez krótki czas neo ale zrezygnowałem. Droga i zbyt wolna

Moi znajomi tez narzekaja ze za ta cene to neo jest nic nie warte.

Teraz mam UPC CHELLO CLASSIC 768 Kb/512 kb. Jest super
[#19] Re: pie* TPSA NEO

@Andrzej Drozd, post #5

tak, ale netia nie wszędzie ma dostęp (łącza) tak jak tepsa :/
[#20] Re: pie* TPSA NEO

@Rammy, post #4

linuxowe pakiety dużo zajmują, a po drugie linie mamy dzieloną na 4 kompy, a i radio internetowe zżera troche
[#21] Re: pie* TPSA NEO

@rzooko, post #20

rzooko napisał(a):

> linuxowe pakiety dużo zajmują,

odmieniaj - linuKSowe

> a po drugie linie mamy dzieloną
> na 4 kompy

Masz na myśli "umożliwianie korzystania z Usługi innym podmiotom poza Lokalem"?

Stawiają warunki jakie im są wygodne. Faktem, jest że neostrada to usługa skierowana jest dla zwykłego użytkownika. Może o jakimś poważniejszym łączu pomysleć.

A ciekawe jak wzrosną ceny kiedy już przywróca 22% VAT?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem