[#1] Problem z torrentem
Chciałem sobie coś pociągnąć i bardzo pięknie szło 200Kb/sek ściągnęło się ponad 50% i brakło prądu. Włączam ponownie komp i już nic nie ściąga. W polu tracker jest tylko napis: stan: access denied, peers limit reached
O co tu chodzi i jak to znowu włączyć?
A używam KTorrenta na Fedorze9
Dziękuję za wszelkie podpowiedzi
[#2] Re: Problem z torrentem

@Arbuz, post #1

Powiem tyle, że na XP wiele razy brakło mi prądu/zerwało połączenie i nic się nie stało. Mogłem wznowić pobieranie. Używam uTorrenta 1.8 (zajmuje chyba z 300kB i jest IMHO najlepszy).

[#3] Re: Problem z torrentem

@El Amigos, post #2

Ale ja nigdy takich problemów nie miałem to pierwszy raz. utorrenta nie udało mi się uruchomić na pegazie. Ciekawe dlaczego
[#4] Re: Problem z torrentem

@Arbuz, post #3

Możesz też spróbować tak:
- zainstaluj sobie od nowa kTorrenta (w inne miejsce)
- wrzuć do niego plik .torrent i wskaż lokalizację (katalog pobierania) tą samą, która jak mówisz została przerwana

Na moim uTorrencie po np. zmianie systemu operacyjnego* odbywa się sprawdzanie ile zostało już pobrane (to trochę trwa), a potem rozpoczyna się pobieranie.

* co jakiś czas przełączam się z Visty na XP i odwrotnie, Ghostem oczywiście

[#5] Re: Problem z torrentem

@Arbuz, post #1

Jakiś konkretny tracker masz na myśli?
O ile dobrze pamiętam, na niektórych (Underground Gamer, BitGamer) jest coś takiego w opcjach Twojego profilu jak Login type.
Jeśli masz to ustawione na [Secure] to dany torrent możesz ściągać tylko z "tej lokacji" (adres IP) spod której ściągnałeś plik z trackera.
Także zakładając że masz zmienny IP (Neo?), po ponownym włączeniu przypisano Ci inny, co właśnie powoduje problemy.
Przełącz więc "Login Type" na [Normal], ściągnij plik torrenta z trackera raz jeszcze, połącz go z tym co już Ci się ściągnęło i powinno dalej iść normalnie.

[#6] Re: Problem z torrentem

@Arbuz, post #1

Spróbuj tego co pisze Shoonay lub może prostsze rozwiązanie - sprawdź czy któryś plik pobierany nie jest uszkodzony, np. w utorrent służy do tego funkcja Re-Check.

[#7] Re: Problem z torrentem

@5h00n4y, post #5

Dzięki wielkie pomogło wykasowanie torrenta a zostawienie części danych no i zapuszczenie od nowa danego torrenta. No i nabrał prędkości jak trzeba.
Dzięki
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem