[#1] Zagubione okno w winampie
Syn "zagubił" okno playlisty winampa poza widocznym na monitorze ekranem i teraz za Chiny Ludowe nie mogę przywrócić go. Nie wie ktoś jak to zrobić. Stało się to po raz kolejny i nie chce mi się robić jego reinstalki.

[#2] Re: Zagubione okno w winampie

@Arbuz, post #1

Sprawdź który skrót odpowiada za pojawienie/ukrycie okna playlisty i go nie wciskaj więcej ;)

---=== WYEDYTOWANO ===---
Czekaj, znaczy się okno przesunąłeś poza widoczny fragment pulpitu i tam siedzi?
Ja w takich wypadkach wylogowywuję się ze swojego profilu bez wyłączania jego sesji i zalogowywuję na nowo - wszelkie okno wracają do widzialnego fragmentu pulpitu.
Przynajmniej na Viście ;)

Ostatnia modyfikacja: 10.12.2008 22:49:57
[#3] Re: Zagubione okno w winampie

@Arbuz, post #1

Zwiększyć rozdzielczość pulpitu ?
[#4] Re: Zagubione okno w winampie

@Dave, post #3

@5h00n4y: tak jest wychodzi poza widzialne pole i gdzieś tam sobie siedzi, wylogowywanie nie pomaga. Na tym lapku mam xp-ka

@Dave: Na maxymalnej jadę rozdzielczości

[#5] Re: Zagubione okno w winampie

@Arbuz, post #4

To może jak zmiejszysz o parę rozdzielczości w dół okno się dostosuje?
Potem wrócisz do swojej.

Albo w samym winampie jakaś opcja do resetu pozycji okien jest może?

Nie wiem, daaaaawno go nie uzywałem odkąd mam Foobara ;)

[#6] Re: Zagubione okno w winampie

@Arbuz, post #4

1. Narzędzia -> Opcje Folderów -> Pokaż ukryte pliki i foldery

2. Wejdź:

C:Documents and SettingsArbuz (nazwa użytkownika)Dane aplikacjiWinAMP

usuń Winamp.ini (ustawienia konfiguracyjne).
[#7] Re: Zagubione okno w winampie

@Dave, post #6

Nie pomogło. Jest tak samo.

[#8] Re: Zagubione okno w winampie

@Arbuz, post #7

Skoro nie pomogło kasowanie Winamp.ini z folderu Documents & Settings, to prawdopodobnie zainstalowałeś WinAMPa w wersji "dla wszystkich użytkowników" - czyli WinAMP zapisuje informacje w pliku WinAMP.ini mieszczącym się w jego katalogu (C:Program FilesWinAMP). Zajrzyj do tego katalogu i jeżeli będzie tam ten plik, to zmień mu nazwę i uruchom WinAMPa. Jeżeli uruchomi się wybór skórek, powiązania do plików audio itd. - tak jak na końcu normalnej instalacji to jesteś w domu... :)

EDIT: Jeżeli to zadziała, to po skonfigurowaniu WinAMPa zrób kopie bezpieczeństwa tego prawidłowego pliku Winamp.ini. Gdy dzieciak znowu Ci narozrabia, ;) wystarczy, że podmienisz "zepsuty" plik ini na backup...

Ostatnia modyfikacja: 11.12.2008 11:48:35
[#9] Re: Zagubione okno w winampie

@APC74, post #8

albo niech sprobuje dac tylko do odczytu ten plik, moze wtedy poprostu po uruchominiu winampa na nowo bedzie mial stare ulozenie okienek.

[#10] Re: Zagubione okno w winampie

@APC74, post #8

Nie tam nie ma tego. Kombinowałem jeszcze trochę w ustawieniach. Nawet skróty klawiszowe zmienilem ale nic z tego. Robię reinstalkę.

@wszyscy: dzięki za chęć pomocy

[#11] Re: Zagubione okno w winampie

@Arbuz, post #10

A probwales odinstalowac WinAMPa za pomoca menadzera "dodaj/usun programy"?
A moze masz jakas dziwna skore i nieaktywny jest przycisk PL?
Po wylaczeniu i zalaczeniu PL, okienko zawsze powinno sie minimalnie wychylic na rogu systemu.

Ostatnia modyfikacja: 11.12.2008 22:44:44
[#12] Re: Zagubione okno w winampie

@Andrzej Drozd, post #11

Właśnie chodziło mi o to aby nie odinstalowywać. Już kilka razy tak miałem i musiałem odinstalować a potem ponownie go wrzucić. W każdym razie zainstalowałem od nowa no i teraz czekam na kolejny test wykonywany przez syna :)

[#13] Re: Zagubione okno w winampie

@Arbuz, post #12

No cóż zawsze powtarzam że najgorsze to są te "wirusy na dwóch nogach"
[#14] Re: Zagubione okno w winampie

@Arbuz, post #12

Haha, ten sam problem mam czasem z programem Jet Audio i jego playlistą. Najczęściej w takich przypadkach chowa mi się gdzieś na dole (jeden piksel okna wystaje z dolnej części ekranu prawdopodobnie) i tylko tak udaje mi się złapać tą playlistę.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem