[#1] Amiga w Miami Vice
Ostatnio zaczałem oglądać sobie serial Miami Vice, który latach 80tych pokazywała nasza TVP1. Niestety tylko dwa sezony. Postanowiłem więc przypomnieć sobie ten serial i obejrzeć resztę odcinków. Wiadomo, w tamtych czsach serial słynął z modnych ciuchów, fajnych aut, dobrej, nowej muzyki, elektronicznych gadżetów itp. Ku mojemu zaskoczeniu w 3cim sezonie serialu zaczał pojawiać się wtle komputer do złudzenia przypominający Amigę. Proszę:

Sezon 3 odcinek 3

Parę odcinków dalej i wszystko się wyjaśniło :)

Sezon 3 odcinek 11

Sezon 3 odcinek 13

Sezon 3 odcinek 14
[#2] Re: Amiga w Miami Vice

@Deftronic/..., post #1

To były czasy OK
[#3] Re: Amiga w Miami Vice

@parallax, post #2

USA to nie taki raj wcale! SMOG i syf oraz gnój! W telewizji wszystko tylko takie piękne!
[#4] Re: Amiga w Miami Vice

@simian raticus, post #3

teraz to nie, ale wtedy były czasy! Myślisz, że dlaczego już nie puszczają Majami WC!
[#5] Re: Amiga w Miami Vice

@Deftronic/..., post #1

Hehehe, jaki klimat. :) Pomyśleć, że gdyby to wszystko się trochę inaczej potoczyło to dzisiaj Amigi mielibyśmy prawie wszędzie. Tylko czy wtedy by nas to interesowało czy byłoby tylko narzędziem jak PC+Windows? To znaczy nie moim narzędziem, bo ja nie używam PC+Win, ale tak generalnie. :)
[#6] Re: Amiga w Miami Vice

@MDW, post #5

Dodam może, że Amiga przewija się później przez cały czas, w różnych sytuacjach ale raz - w bodajże 5 sezonie - Apple musiało sypnąć kasą. :) W scenie kiedy poszukiwany jest jakiś przestępca, jego portret wyświetlany jest na Macintosh LC (tak mi się wydaje). Jakość grafiki fatalna (niska rozdzielczość) i czarno-biała. Nie mam pojęcia dlaczego nie użyli Amigi 1000 i jakiegoś jej trybu. Na tym przykładzie widać choćby jak Amiga była do przodu w stosunku do konkurencji. :)
[#7] Re: Amiga w Miami Vice

@Deftronic/..., post #6

Niezły numer!
[#8] Re: Amiga w Miami Vice

@aMifan, post #7

http://amigalounge.com/b57.html
[#9] Re: Amiga w Miami Vice

@MDW, post #5

Wiesz, żeby losy Amigi potoczyły się inaczej to powinni wypuścić wersję obudowy BoingBall, a nie jakieś desktopy i towery robili, wtedy losy Amigi faktycznie inaczej by się potoczyły.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem