[#9]
Nowa wersja sterownika Envy24 dla AROS-a
Ja swego czasu miałem kartę xonar dx. Miałem ją niespełna 2 dni. Też kupiłem ją bo tak wszyscy zachwalali. Po podłączeniu, wtedy jeszcze pod Windows Vista, okazało się, że karta jest straszna. Czyli straszny ból głowy i do tego jeszcze sterownik nie potrafił ustawić dźwięku 5.1. Każdy kanał był gdzie indziej, i nie byłem w stanie zapanować nad tym nieładem. Skończyło się na tym, że poszedłem do sklepu tam gdzie ją wtedy kupiłem (Media Markt) i dołożyłem, i wymieniłem ją na Creative XF-I Gamer. Może powiedzmy tak. Dobrze, że jest wybór jeszcze trochę różnych kart, bo jednak nie każdy słyszy tak samo i jednemu dźwięk z będzie bardziej pasował z kart Creative, innemu z Asusa a innemu jeszcze z kart VIA. Mi najbardziej jednak podpasowały karty Creative. Wiadomo, że te droższe dają lepszy dźwięk i to wszystko. Obecnie używam pod Windowsem karty Sound Blaster Z i głośników Logitech z906. Oczywiście wiadomo w 5.1. Co do Mosa, to używam zintegrowanej karty muzycznej na mini maku, bo do tych lepszych na USB nie ma sterowników.