[#4]
Re: Kupiłem dzisiaj nowy numer Secret Service i...
@Krencik,
post #1
Przeczytałem. Dwukrotnie.
Nie powiem , jak na polskie warunki, da się niektóre rzeczy przeczytać bez skrzywienia...
Jakbym miał podsumować w jednym zdaniu:
Magazyn dla czterdziestolatków, którzy w coś tam kiedyś grali, choć juz mają z tym mało wspólnego, i chcieliby zobaczyć/przeczytać o co teraz w grach chodzi i powspominac jak to keidyś było...
Layout- beznadziejny, blizej mu do Top Gear czy CKM niż magazynu , który powinno się głównie czytać..
Teksty - sporo słabych, choć sporo jest ciekawych /Mercenary Kings za które ma SS uber_plusa ode mnie, Teotihuacan, sierra Story, Knight Lore, felieton Borka, wywiad Z Gallopem i tekst o Xcom, etc/...Nic, czego w lepszej formie nie znajdzie sie w Retro Gamer czy Edge..Damn, nie sadzilem, ze to kiedykolwiek napisze, ale wiele portali internetowych /tak, takze rodzimych/ ma zdecydowanie lepszych autorow, lepszy warsztat redaktorski i tym samym teksty, od tych prezentowanych w SS...
Aczkowlwiek, to zdanie kogos, kto jest na biezaco, kogos, kto zaczyna dzien z NeoGAF'em i paroma portalami poswieconych grom, i czyta sporo zagranicznej gamingowej prasy...
Jesli ktos ma/mial stycznosc jedynie z polskimi periodykami, obecnie niczego lepszego na rynku nie ma, i niestety, nie bedzie...
Gdybym mial ocenic dalbym 6/10. I oczywiscie bede kupowal nadal. Warto - bedzie juz tylko lepiej :)
P.S. Magzyn pieknie pokazuje, ze jesli kiedys sie bylo w czyms naprawde dobrym, to nie rozwiajac sie, po pewnym czasie stagnacji, jest sie najwyzej przecietnym, by nie napisac, slabym...