[#1] NOWY SECRET SERVICE OKAZAŁ SIĘ PRZEKRĘTEM !!!
przeklejka z FB Secret Service:

"Drodzy Czytelnicy!
Ponad miesiąc temu spore zamieszanie wywołało pojawienie się na Facebooku oświadczenia Waldemara „Pegaza” Nowaka. W mediach społecznościowych wielu oczekuje reakcji i pełnej odpowiedzi na wszelkie pytania natychmiast. Nie zawsze jest to możliwe, czasem trzeba poczekać, aby realne życie dogoniło deklaracje. Dziś w końcu jest czas, kiedy możemy dokładniej opisać stan rzeczy.
Idea Ahead (wydawca) nie dysponuje już prawami do marki „Secret Service”. Wróciły one do właściciela, czyli spółki Bronwald. Prawa do tytułu były licencjonowane na podstawie umowy, która wygasła. Oznacza to, że nie będziemy już wydawać czasopisma pod tytułem „Secret Service”. Nie mamy żadnej wiedzy, czy pismo pod tą nazwą będzie się nadal ukazywało – decyzje w tym zakresie leżą wyłącznie po stronie właściciela tytułu.
To jednak tylko koniec pewnego etapu. W dalszym ciągu będziemy wydawać magazyn poświęcony kulturze gier wideo, zgodnie z wizją jaką przedstawialiśmy dotychczas. Czasopismo tworzyć będzie ten sam lub bardzo zbliżony skład redakcyjny, z Piotrem Mańkowskim jako redaktorem naczelnym. Zostaje z nami też cała załoga, dzięki której magazyn się ukazuje.
Nastąpią oczywiście zmiany – oczekiwane zarówno przez Was, a także konieczne w naszej opinii, a których dotychczas z różnych względów nie mogliśmy zrealizować. Poza zmianą nazwy, od następnego numeru kończymy z cyklem dwumiesięcznym. Od roku 2015 nasz magazyn będzie się ukazywał co miesiąc. Pojawi się wydanie elektroniczne w formie aplikacji, z dodatkową zawartością multimedialną. Powstaje nowy layout i podział treści wewnątrz. Redakcja przenosi się do nowego biura na warszawskich Kabatach. Będzie nowa strona www z blogami autorów. Uruchamiamy możliwość zamawiania prenumeraty, a także Forum. Co do Forum: rejestracja wymagać będzie zaproszenia, które mogą wysyłać do znajomych osoby już na nim zarejestrowane. W pierwszej kolejności zaproszenia do dołączenia do Forum otrzymają wszyscy, którzy wsparli akcję na PolakPotrafi.pl.
Niezależnie od decyzji właściciela „Secret Service” o dalszym jego losie, pragniemy poinformować Wspierających projekt na PolakPotrafi.pl, że otrzymacie kolejne numery wydawanego przez nas czasopisma, niezależnie od tego, czy „Secret Service” będzie się ukazywał nadal, czy nie. Wszyscy którzy wsparli akcję choć złotówką, otrzymają kody umożliwiające darmowy dostęp do najbliższego wydania (Web, Google Play, AppStore). Wszyscy, którzy zdecydowali się w czasie akcji na nagrody z drukowaną wersją magazynu (niezależnie od wybranej ilości wydań), otrzymają bezpłatnie nowy numer naszego magazynu w wersji papierowej, wraz z przesyłką na terytorium Polski. Osoby, które miały otrzymać sześć kolejnych wydań, również otrzymają najbliższe wydanie „gratis” - czyli jeszcze w sumie pięć numerów, zamiast czterech. W ten sposób pozwolimy Wam ocenić, czy nadal warto być z nami.
Jest nam przykro, że musimy opuścić to miejsce. Zrobiliśmy przez ostatnie kilka miesięcy wiele, aby nie musiało do tego dojść. Chcemy być bliżej Was, również w okresie pomiędzy wydaniami magazynu, czy to na Forum, czy na portalach społecznościowych. Aby jednak tak było, nie możemy naszego czasu i energii poświęcać bezsensownym sprawom, nazwijmy je „formalnym” i wszelkim zadawnionym sporom, z którymi nie mamy nic wspólnego.
Czas pisać własną historię. Tworzenie miesięcznika to nowe wyzwanie. Decyzja o przyspieszeniu cyklu wydawniczego była konieczna – tylko w ten sposób możemy dostarczyć Wam jakość, która nas usatysfakcjonuje. Tak więc przed nami ekscytująca misja samodzielnego tworzenia nowego, niezależnego tytułu na rynku prasy growej! Mamy to szczęście, że możemy realizować marzenie, a to jest coś. Dziękujemy i bądźcie z nami!
Robert Łapiński / wydawca"

Czyli to by było na tyle
[#2] Re: NOWY SECRET SERVICE OKAZAŁ SIĘ PRZEKRĘTEM !!!

@fic, post #1

Tak jak pisałem w lipcu, że to przekręt na miarę telemango Kasę zgarnęli i heja

Ostatnia aktualizacja: 10.12.2014 23:31:35 przez Diabeł
[#3] Re: NOWY SECRET SERVICE OKAZAŁ SIĘ PRZEKRĘTEM !!!

@Diabeł, post #2

Tak nie do konca to moze byc przekret. Bo moglo byc tak:

Albo chcieli przepchnac nowe pismo pod szyldem starej "Legendarnej Legendy" (doslownie identyczna sytuacja ma miejsce w amigowym swiatku) wtedy to jest typowe naciąganie gaci/fanow. Wiadomo, ze jak cos juz kiedys wyrobilo swoja marke, to latwiej to sprzedac niz produkt nowy, nikomu nieznany
ALBO
stare kapitalistyczne zombi-bizneso-dziadygo-sępy sie nagle obudzily, zobaczyly ze na ich starej nazwie mozna zarobic pare dolarow, wiec rzucily sie na wydawcow z uprzejma uwaga, ze jak nie dostana swojej doli (pewnie dobre 50% zyskow) to wytocza im proces..

Niestety w tym naszym dzisiejszym swiatku jest tak, ze kawalek smiecia moze lezec w trawie latami i nikt na to nawet nie naszcza. Ale jak tylko pojawi sie jakis Pomyslowy Dobromir, ktory z tego plastiku chce wystrugac zabawke i sprzedac, to nagle niczym ze StarTreka z zaswiatow teleportuja sie wlasciciele obsranego kawalka plastiku z wyciagnietymi raczkami po swoja dole... ok, racja ok, racja
[#4] Re: NOWY SECRET SERVICE OKAZAŁ SIĘ PRZEKRĘTEM !!!

@selur, post #3

To jest przekręt. Nazbierali prawie 300 tysięcy złotych od fanów, pisząc przy okazji:

"-sprawy formalno-prawne zostały dopięte na ostatni guzik, by już nigdy się nie powtórzyły stare problemy"

a potem(jak już wzięli hajs), ucichli w mediach społecznościowych oraz napisali(dzisiaj):

"Prawa do tytułu były licencjonowane na podstawie umowy, która wygasła."

Więcej do przeczytania na plebsbuku. Do tego parę dni po wydaniu pierwszego numeru (nowego)SS, została zarejestrowana spółka wydawnicza, która będzie wydawać gazetę PIXEL(to coś będzie zamiast SS). Czyli z góry było wszystko ukartowane OK

Ostatnia aktualizacja: 11.12.2014 00:20:25 przez Diabeł
[#5] Re: NOWY SECRET SERVICE OKAZAŁ SIĘ PRZEKRĘTEM !!!

@Diabeł, post #4

To jasne, że nie mogli NIE wiedzieć, że "sprawy formalno-prawne" są (lub mogą się stać) problematyczne. Wydoili kasę od ludzi i tyle.
Gdyby od razu powiedzieli, że pismo będzie się inaczej nazywać nie zebraliby tych pieniędzy. Niestety znowu okazało się, liczy się "kombinacja". Szkoda.

Ostatnia aktualizacja: 11.12.2014 00:25:41 przez tOMashBe
[#6] Re: NOWY SECRET SERVICE OKAZAŁ SIĘ PRZEKRĘTEM !!!

@tOMashBe, post #5

POLAK POTRAFI(wydymać)! ok, racja

Przekręt doskonały?

Reaktywacja SS bezczelnym przekrętem?

Ostatnia aktualizacja: 11.12.2014 00:30:59 przez Diabeł
[#7] Re: NOWY SECRET SERVICE OKAZAŁ SIĘ PRZEKRĘTEM !!!

@Diabeł, post #6

Hmm ciekawe jaki bedzie final... gwizdanie

Mnie nie wydymali, bo kupowalem SS'a dopiero jak sie juz pojawil w Empiku ale faktycznie reszta moze sie poczuc co najmniej dziwnie...
[#8] Re: NOWY SECRET SERVICE OKAZAŁ SIĘ PRZEKRĘTEM !!!

@selur, post #7

[#9] Re: NOWY SECRET SERVICE OKAZAŁ SIĘ PRZEKRĘTEM !!!

@Diabeł, post #8

Smutna sprawa, kupiłem sobie prenumerate w pdf'ach na 5 numerów, a tu taka sprawa. Po drugim numerze myślałem że wyjdą na prostą, poprawili parę spraw które były niedociągnięte w pierwszym. Współczuję ludzią którzy zainwestowali więcej w tą "akcję", to żuca bardzo negatywne światło na zbiurki kasy w sieci. Liczyłem że redakcja będzie trzymać poziom, a tu taka kupa :(
[#10] Re: NOWY SECRET SERVICE OKAZAŁ SIĘ PRZEKRĘTEM !!!

@Gżegżółka, post #9

Na dodatek banują osoby z grupy fb, którzy wpłacili na projekt i teraz pytają się o co chodzi. Polak potrafi...
Dla porównania na kickstarterze może z 1% projektów to podejrzane akcje, a u nas pierwszy większy i już afera.
[#11] Re: NOWY SECRET SERVICE OKAZAŁ SIĘ PRZEKRĘTEM !!!

@fic, post #10

Jako "kolekcjoner" lecę wykupić nakład do kiosku, aby sprzedawać po stówce ;)

Ostatnia aktualizacja: 11.12.2014 10:10:42 przez robertos231
[#12] Re: NOWY SECRET SERVICE OKAZAŁ SIĘ PRZEKRĘTEM !!!

@fic, post #1

Dupa nie przekręt. Pegas zachował się jak dzieciak, który strzelił focha i wychodzi z piaskownicy zabierając swoje zabawki (czytaj prawa do marki SS). Jeśli Pixel będzie w takiej samej formie jak dotychczasowy SS to będę go kupował.
[#13] Re: NOWY SECRET SERVICE OKAZAŁ SIĘ PRZEKRĘTEM !!!

@QkiZ, post #12

Dokładnie mam takie same odczucia. I co z tego jak to się będzie nazywać. Spodobało mi się i będę kupować dalej.
[#14] Re: NOWY SECRET SERVICE OKAZAŁ SIĘ PRZEKRĘTEM !!!

@lysyzastary, post #13

Na złość Pegasowi.
[#15] Re: NOWY SECRET SERVICE OKAZAŁ SIĘ PRZEKRĘTEM !!!

@QkiZ, post #14

I jak tam, spodobał się Wam Pixel? Ja tam się nie zawiodłem. I klimat przy kupowaniu podobny do tego z lat 90 - musiałem 5 kiosków obskoczyć, żeby to dostać . W każdym razie wykupuję w najbliższym czasie prenumeratę na rok.
[#16] Re: NOWY SECRET SERVICE OKAZAŁ SIĘ PRZEKRĘTEM !!!

@lysyzastary, post #15

Jeszcze nie kupiłem. Musze polecieć do jakiegoś salonu prasowego.
[#17] Re: NOWY SECRET SERVICE OKAZAŁ SIĘ PRZEKRĘTEM !!!

@QkiZ, post #16

Zdecydowanie szukaj pod szyldem "Kolporter".
[#18] Re: NOWY SECRET SERVICE OKAZAŁ SIĘ PRZEKRĘTEM !!!

@lysyzastary, post #17

Jak wychodził drugi numer nowego SS to w Empiku nie było ani jednego. Teraz cała sterta się wala.
[#19] Re: NOWY SECRET SERVICE OKAZAŁ SIĘ PRZEKRĘTEM !!!

@lysyzastary, post #15

Udało mi się dwóm osobom wybić z głowy kupno tej makulatury Poleciłem CD-Action albo czteropak dobrego browaru
[#20] Re: NOWY SECRET SERVICE OKAZAŁ SIĘ PRZEKRĘTEM !!!

@Diabeł, post #19

Tia, czteropak dobrego browara za 15 zl. Gl and HF.
[#21] Re: NOWY SECRET SERVICE OKAZAŁ SIĘ PRZEKRĘTEM !!!

@lysyzastary, post #20

Perła Export jest ok. No ale patrząc po Tia i Gl and HF to pewnie musi być pinta za 8 zeta za sztuke.
[#22] Re: NOWY SECRET SERVICE OKAZAŁ SIĘ PRZEKRĘTEM !!!

@Diabeł, post #21

Nie, Pixel za 15.
[#23] Re: NOWY SECRET SERVICE OKAZAŁ SIĘ PRZEKRĘTEM !!!

@lysyzastary, post #22

pixel to nie piwo. To makulatura od twórców przekrętu z ssem.
[#24] Re: NOWY SECRET SERVICE OKAZAŁ SIĘ PRZEKRĘTEM !!!

@Diabeł, post #23

Chcesz sie ku.wa o pixela bić? - BF2 albo 3 albo 4 masz? Na ktorej ku*wa mapie mam Ci wpi*rdol spuscić? szeroki uśmiech No chodź. ok, racja
[#25] Re: NOWY SECRET SERVICE OKAZAŁ SIĘ PRZEKRĘTEM !!!

@lysyzastary, post #24

Phi na drzewo! O makulaturę wartości niższej niż gazetka z tesco nie chce mi się nawet myszki ruszyć
[#26] Re: NOWY SECRET SERVICE OKAZAŁ SIĘ PRZEKRĘTEM !!!

@Diabeł, post #25

Szczerze - przeciez fajnie sie to czyta, widziales chociaz?
[#27] Re: NOWY SECRET SERVICE OKAZAŁ SIĘ PRZEKRĘTEM !!!

@lysyzastary, post #26

Nie widziałem. Wiem, że jest tworem osób od przekrętu z SSem. Tworem wydanym za pieniądze ludzi, którzy chcieli wskrzesić legendę a nie pixela. Należy dodać do tego to, że dwóch poprzednich SSów nie dało się czytać.
[#28] Re: NOWY SECRET SERVICE OKAZAŁ SIĘ PRZEKRĘTEM !!!

@lysyzastary, post #26

Pixel jest autentycznie świetny. Tani magazyn wydawany na świetnym poziomie z naprawdę niezła treścią. Niespotykane jak sporo lepszy, pod względem zawartości, jest od reaktywowanego SS...
A "diabelkiem" się nie przejmuj, to tylko troll...wrzuć go do ignora, nie jest wart by czytać to co tu produkuje...
[#29] Re: NOWY SECRET SERVICE OKAZAŁ SIĘ PRZEKRĘTEM !!!

@michalmarek77, post #28

Wyliniały miłośnik podpasek always, który rzadko ma kontakt z rzeczywistością, wymyśla mi od trolli... ziew.
[#30] Re: NOWY SECRET SERVICE OKAZAŁ SIĘ PRZEKRĘTEM !!!

@Diabeł, post #29

Diabel, nie uwazasz ze takie teksty to juz zdecydowanie przesada? Mozna zartowac/spierac sie/trollowac i pisac glupoty po pijaku jak ja wczoraj, ale wredne wyzywanie od wylinialych ukazuje watpliwy poziom Twojej osoby. Witaj pierwszy osobniku na moim ignorze.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem