[#1] Commodore 128
Witam wszystkich serdecznie.
Jest to mój pierwszy post na tym szacownym forum wiec proszę o wyrozumiałość:)
Jako że nie mogę nigdzie wyszukać rad zwracam sie do Was w końcu Amiga i Commodore to ta sama rodzina:)W młodości miałem tylko C64 i Amigę 600 a teraz udało mi się nabyć Commodore 128.I pierwsze schody zaczęły się przy próbie wgrania programu z kasety:-/
Może lepiej to pokaże:

Program się wczytuje,po komendzie RUN wyskakuję mi ciąg cyferek i literek.
Nie ma nic o tym w instrukcji.To jest pierwszy program na kasecie,kolejne nie wgrywają sie wcale:-/ sprawdzałem już 3 kasety.
W trybie C64 wszystko wczytuje się idealnie,ale jest inny problem,nie działają mi wtedy klawisze od F1 do F8
Możecie coś doradzić
Z góry dziękuje i przepraszam jeśli w złym miejscu umieściłem swój post
[#2] Re: Commodore 128

@wolf1128, post #1

Zapodaj posta na c64power.com, tam pewnie ktoś co się na tym zna odpowie. Z tego co ja pamiętam z dawnych wizyt u kumpla co miał C128D i prób zabawy w trybie 128, to nic nie udało nam się uruchomić z kaset c64.
[#3] Re: Commodore 128

@lysyzastary, post #2

Już mam wszystko wyjaśnione a czekać na dodanie konta na C64power to mi życia nie starczyszeroki uśmiech
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem