[#1] Szukam filmu
Cześć
Kiedyś obejrzałem pilot serialu SF tak podejrzewam. Ludzie poznikali, matka jedzie po syna, był na jakimś obozie sportowym, grał w piłkę. Ktoś coś kojarzy. Był mocno reklamowany, ale nie pamiętam na jakim kanale.
[#2] Re: Szukam filmu

@KM, post #1

[#3] Re: Szukam filmu

@ZbyniuR, post #2

Możliwe, musze obejrzeć. Widziałem fragmenty pilota serialu i to dawno, coś robiłem i tak z doskoku oglądałem. Dzięki za trop.
[#4] Re: Szukam filmu

@KM, post #3

To jednak nie ten serial. Tam akcja działa się w Wlk. Brytanii, matka jechała autostradą po syna, który był na obozie sportowym. Syn miał jakieś 10-13 lat, grał w piłkę nożną. Część jego drużyny zmarła na obozie (chyba?), matka jak dotarła z jakimś gościem, to były zwłoki dzieciaków, nie było trenera i części chłopaków. Nie wiem, czy przypadkiem jak zasnęli to nie umierali. Film myślę max 2003 rok, obstawiam między 1998-2000 rok.
Nic więcej nie pamiętam, a i to co pamiętam jak przez mgłę.

Ostatnia aktualizacja: 16.07.2018 19:49:00 przez KM
[#5] Re: Szukam filmu

@KM, post #4

To się dzieje we Wielkiej Brytanii. Nie pamiętam w jakich okolicznościach się rozstała ze synem, ale spotyka go dopiero pod koniec 1ej serii na jakimś boisku przed szkołą, bo jacyś ludzie wysiedli z nim z helikoptera i ją też chcieli porwać by z nich zrobić szczepionkę na to co zabiło większość ludzi.

Nie pamiętam czy ten młody grał w piłkę. Ale reszta się zgadza z twoim opisem. Nic innego podobnego nie kojarzę. W przeciwieństwie do innych podobnych filmów tu nie ma ząbiaków, i jakoś dziwnie ci zmarli ludzie poznikali, jakby zdążyli dojść do łóżek lub szpitali, że nie ma trupów na ulicach. Oglądałem to w TV jak było nowe i było fajne, żałowałem że nie zrobili 3go sezonu, a wg książki jeszcze nie doszli do połowy.
[#6] Re: Szukam filmu

@ZbyniuR, post #5

Obejrzałem pierwszy odcinek i tam meteor ma walnąć w ziemię. Chyba, że są dwa seriale o takim samym tytule?

link Faktycznie są, nie ten rok, ale też może być fajny. A wersję z 1975 widziałeś, bo widzę, że ma 3 sezony? może obejmuje całą książkę?

Ostatnia aktualizacja: 17.07.2018 07:34:31 przez KM
[#7] Re: Szukam filmu

@KM, post #6

Ten stary widziałem tylko 1 odcinek i jakoś mi nie podszedł. Choć wiem że tam przynajmniej dociągnęli do końca. Czytałem tylko na wiki czym się oba różnią od książki, bo nie są wierne, zwłaszcza ten nowszy. A ten 2gi był w UK naprawdę popularny. Wzięli głownie aktorów teatralnych (bo tańsi), i zyskali sporą popularni i przez pewien czas było ich widać wszędzie. :)
[#8] Re: Szukam filmu

@ZbyniuR, post #7

Obejrzałem, szkoda, że nie ma 3 sezonu.
Przy okazji szukam serialu tez lata 90. Leciał na Polonia 1, akcja dzieje sie w szkole sportowej, jeden z kolarzy/pływaków jest gejem. Nie wiem, czy nie był to serial autralijski (tak bym obstawiał, bo akcja chyba w Melbourne się działa).
[#9] Re: Szukam filmu

@KM, post #8

Pływaka nie pamiętam, ale jedyny australijski serial o szkole z 90ych jaki kojarzę to:
https://www.filmweb.pl/serial/Szko%C5%82a+z%C5%82amanych+serc-1994-104041
https://www.google.com/search?q=Heartbreak+High&tbm=isch

Był jeszcze fajny Hendersonowie (nie mylić z filmem o wielkiej stopie). Ale to z 80ych. Grała w nim młodziutka Kylie Minogue. A jej najstarszy brat w pewnym momencie poszedł na kurs obsługi komputera (A1000), i dostał po tym fajną pracę w biurze. szeroki uśmiech

https://www.filmweb.pl/serial/Hendersonowie-1985-93706
[#10] Re: Szukam filmu

@ZbyniuR, post #9

Kurcze, a może nie był australijski. Szkoła musi być sportowa, jedna bohaterka była gimnastyczką, 2 kumpli chyba kolarze albo pływacy. Zobaczę odcinek tego co podesłałeś, ale to raczej nie to.

Znalazłem: Siódme poty

Gdybyś znalazł przypadkiem miejsce z dobrej (w miarę) jakości serialem do napisz na PW.
Przy okazji Seaquest DSV też bym obejrzał.

Ostatnia aktualizacja: 12.08.2018 11:15:07 przez KM

Ostatnia aktualizacja: 12.08.2018 11:31:38 przez KM
[#11] Re: Szukam filmu

@KM, post #10

Nie chce mi się szukać, zresztą nie jestem w tym dobry. Problemy nastolatków po tylu latach mi zwisają.
Kiedyś przypadkiem trafiłem na odcinek Seaquest-a na YT, a że miło go wspominałem to obejrzałem, nuudy, więcej nie chcę.

Na paru innych serialach już się przekonałem że z połowa tego co mnie kręciło ze 20-30 lat temu, po latach nie będzie mi się podobała.

Ale chciałbym znaleźć "Szagma albo zaginione światy", oryginał francuski "Les Mondes Engloutis", choć z obcych języków znam tylko angielski "Spartakus and the Sun Beneath the Sea".

Z 52 odcinków znalazłem tylko 6 po angielsku, jakieś pojedyncze przypadkowe po grecku, turecku i portugalsku. Oraz klipy z muzyką Vladimira Cosmy. Nic więcej, a tak się napaliłem że obejrzałbym w dowolnym języku byleby wszystkie w całości były. :)
[#12] Re: Szukam filmu

@ZbyniuR, post #11

Nie znam tego co tu rzuciłeś.
[#13] Re: Szukam filmu

@KM, post #12

Polska TV emitowała to w weekendowe poranki w latach 1987-88.
http://www.nostalgia.pl/szagma-i-zaginione-swiaty
[#14] Re: Szukam filmu

@ZbyniuR, post #11

Można kupić całość na dvd na francuskim amazonie.
Genialna rzecz. Absolutnie genialna.

tu masz wszystkie odcinki

Ostatnia aktualizacja: 14.08.2018 14:59:36 przez michalmarek77
[#15] Re: Szukam filmu

@michalmarek77, post #14

WOW Dzięki !! szeroki uśmiech

Można włączyć napisy tłumaczone na PL.
W sumie ponad 20 godz, czyli nocka z głowy. Super.
To już ostatnia kreskówka sprzed lat którą chciałem sobie odświeżyć.
[#16] Re: Szukam filmu

@ZbyniuR, post #15

Dobrnąłem do końca i wyleczyłem się z lubienia tej serii. Wygląda na to że prawie cały czar który tak dobrze mi się kojarzył zawiera się w melodii. Te pliki z greckimi nazwami w 2iej serii są mocno nie po kolei, a 2óch całkiem brakuje, za to co innego się powtarza więc liczba się zgadza. Lepiej próbę czasu zniosły "Tajemnicze złote miasta". :)

Jeszcze raz dzięki za linka.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem