Witam, nie znalazłem podobnego działu, na giełdzie nie ma też czegoś w rodzaju price check bo pewnie większość z Was - starych wyjadaczy (już też nie jestem młody ale miałem dużą przerwę w Amidze :D), no to raczej niech będzie stałych bywalców pewnie lepiej się orientuje.
Czy sprzęt załączony na zdjęciach ma jakąś szczególną wartość? zaznaczam że nie posiadam do tego ołówka/pisadełka - ale z uwagi na to że googlując podobne urządzenia, o ile są ujęte z takim dodatkiem - to nie jest on w żaden sposób połączony z urządzeniem tak więc domniemam że można dopasować inny - zamiennik.
Dzięki za wskazówki, bo raczej będę chciał się tego pozbyć bo grafikiem Amigowym to ja na pewno nie zostanę
P.S widzę że do obsługi tego sprzętu wystarczyła niegdyś czerwona kredka firmy Conte :D - wnioskuję po śladach na talbecie haha
Ostatnia aktualizacja: 17.12.2020 08:07:01 przez mielon
Trochę jakby inny model ale czy zadziała to nie wiem. Podepnij zasilanie, pobierz odpowiednie pliki z aminetu i spróbuj. Jak zadziała to wówczas będziesz mógł dać solidniejszą cenę.
Trochę jakby to samo z tym że tam końcowa litera modelu to R, a w moim A.. chyba że to zupełnie inna para kaloszy, fajnie gdyby wypowiedział się ktoś kto działał na takich sprzętach ;)
w linku do tematu który podesłałem ktoś działał na takim sprzęcie z Amigą, nie sądzę że różnica w modelu A czy R powoduje blokadę aby podziałać.
Fakt model z literką R, ma końcówkę 9 pin
https://www.ebay.pl/itm/Wacom-ArtPad-II-5-Inch-Serial-Graphics-tablet-KT-0405-R-with-stylus-and-power-su/274452765123?hash=item3fe6a8d9c3:g:s6EAAOSwqLBfLf3w
a ten mój jest nieco inny... ale mając na względzie jakie cuda czynią Rodacy to ten mój da się to zatentegować pod Amigę pewnie też.
Jeżeli to jednak jest sprzęt bardziej do starych pecetów to przynajmniej mogłem się rozeznać w temacie. Kupiłem go w zestawie z Amigą więc albo to pomyłka, albo ktoś dorzucił coś co kolorystycznie pasuje do Amigi!
Ostatnia aktualizacja: 17.12.2020 11:15:54 przez mielon
Ostatnia aktualizacja: 17.12.2020 11:30:47 przez mielon
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.