[#8]
Re: Games TOP10 - wyniki za czerwiec
@Tomski,
post #6
Nie koniecznie oszukiwać. Mnie się zdarzyło parę razy, że nie wiedziałem czy oddałem czy też nie głos w danym miesiącu.
To była ewidentna próba zamanipulowania wynikami. Uwierz mi. Głosy oddane z różnych adresów, na prawie to samo, z tego samego IP. Celowe działanie.
Może da się jakość zrobić aby taka informacja pokazywał się np. na stronie PPA. Coś w rodzaju: nie oddałeś jeszcze głosu na gry w tym miesiącu, lub że oddałemszeroki uśmiech.
Głosuje 30 osób. Logujących się codziennie jest około 200-300. Kont w bazie - 5000. Czy naprawdę sądzisz, że jest to warte zachodu, aby każdemu się jakaś lampka świeciła lub pojawiał komunikat? Ci co oddają głosy, to oddają, Ci co nie, to nie.
Poza tym nie rozumiem problemu z tym "zapomniałem zagłosować" albo "nie pamiętam czy głosowałem". Podsumowanie pojawia się RAZ w miesiącu. Wystarczy, aby w dniu, gdy się pojawiło lub w dniu, gdy się o nim przeczytało zagłosować. To taki sam system, jak gdybyś sobie ustawił przypomnienie, tylko że takim przypomnieniem tutaj jest wiadomość na portalu. Innego systemu nie będzie, bo są ważniejsze rzeczy do zrobienia i szkoda na taką pierdółkę pracy (głosowanie należałoby połączyć z logowaniem, rejestrować w bazie albo w ciastkach, że już się głosowało lub nie - szkoda czasu).