Aktualności Forum Giełda Sprzęt Programy Strefa Gier Graffiti Publicystyka Teleport

Komentowana treść: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników
strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | > >>
[#1] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników
Nie ma obsłuch wyjścia dvi w karcie graficznej?

I to 50sekund bootowania...
[#2] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

W odpowiedzi na #1

Na biurku też widać macmini ...
--
"Mamona to jedyne esperanto"
[#3] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

W odpowiedzi na #2

zapewne większość nabywców X1000 ma też jakieś japko i MOSa ok, racja
--
WinUAE @ i3 4.6GHz @ SONY GDM-FW900 24" CRT + LG W2420R 24" RGB-LED A-TW H-IPS
Atari STE 4MB + SatanDisk + przerobiona mycha z amigi (bo lepsza)
Amiga 600 + 9.5MB a także Amiga 2000 + 2xHDD 40MB + 80MB i do tego monitory 1081 i 1084
[#4] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

W odpowiedzi na #1

Ten nazbyt długi boot to raczej wina autora filmu, niepotrzebnie mieszał przy monitorze. Strzelam oczywiście bo nie chce mi się wierzyć, że to tyle startuje.

Pozdrawiam,
RadziN

Ostatnia aktualizacja: 05.02.2012 23:28:31 przez RadziN
--
PAU Base
--
MacMini G4 1.42, 1GB RAM, 80GB HDD, MorphOS 2.7
A600 Rev. 2D, KS2.05(37.300), Apollo A630/40MHz/8MB, CF2GB, AOS2.1
[#5] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

W odpowiedzi na #4

Poczekajmy, pojawi się więcej filmików to może zobaczymy coś na miarę 10k usmiech
--
[#6] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników
Należy się cieszyć, że pokazano jak startuje komputer za pomocą komputera, a nie na zagryzmolonej kartce formatu A4. Zawszeć to jaki postęp jest. Rozwój i w ogóle, a nawet i wogle.

Serdelki
Des
--
Sorrow is better than joy.
A1200, Blizzard 1260/64 MB Ram
A500, A600, A2000
Xbox 360, składak AMD Athlon II X2 3 GHz, Ubuntu 10.04 i Win7
Wielbiciel klasyka, fan Cinema 4D, DPainta, Brillance.
Czekam na Natami
[#7] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

W odpowiedzi na #1

Ach, się czepiasz, brzydki Ty!
Grunt, ze komputer ma klawiaturę i myszkę. I że przed bootem się pokazuje na monitorze taki ładny brzuchaty pan w koszulce polo. Mam nadzieję, ze to nie jest li tylko odbicie, ale że za każdym razem takie cudo widać?

Generalnie, tak serio - kolejny "udany" pokaz. Latająca kamera, mamroczący koleś i ten piwny brzusiek. Wow! Zaiste, jest to zachęta do wydania kilkunastu tysięcy złotych polskich,

Serdelki
Des
--
Sorrow is better than joy.
A1200, Blizzard 1260/64 MB Ram
A500, A600, A2000
Xbox 360, składak AMD Athlon II X2 3 GHz, Ubuntu 10.04 i Win7
Wielbiciel klasyka, fan Cinema 4D, DPainta, Brillance.
Czekam na Natami
[#8] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników
Teraz czekamy na ruch MOS Team
--
Mac Mini: MorphOS 2.7
PowerBook G4 A1138
[#9] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników
Filmik nie poraza, ale chyba tez nie musi bo to chyba oficialne "promo" nie jest.
--
Jestem jedynie słusznym Amigowcem, bo posiadam Amige!
Moje glowne amigowe hobby to:
1-posiadanie amigi
2-magazynowanie i ogladanie gier i dem na amige
3-opluwanie innych amigowcow i trolowanie na forum
4-przestawianie ikonek na blacie workbencha

Moje osiągnięcia:
-Calkowita zmiana graficznego tematu Workbencha w niecale 60 sekund!
-starta zycia juz w menu tytulowym Superfroga!
-czarny pas w tetris
-pierwszy DAN w kolko i krzyzyk

Jak by ktos mnie szukal:
http://krzysztofmatys.art-club.pl/
[#10] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

W odpowiedzi na #8

Teraz czekamy na ruch MOS Team

Problem jest taki, że nie możemy się dogadać, kto zagra pana z brzuszkiem...
[#11] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

W odpowiedzi na #7

A czy to jest oficjalna prezentacja czy po prostu domowy filmik? Zastanów się.
[#12] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

W odpowiedzi na #5

Czyżby nutka zazdrości ? Zwykły domowy, amatorski filmik, a oczekujesz fajerwerków na miarę Sylwestra z Jedynką.
Obiektywne podsumowanie to: wreszcie sprzęt trafia do odbiorców. Lepiej późno niż wcale. Pozostaje jeszcze kwestia softu. Czy Hyperion nie będzie przeciągał prac nad ulepszaniem systemu, a przede wszystkim nad dopracowanymi sterownikami 3D ?

Ostatnia aktualizacja: 06.02.2012 08:29:09 przez azazel44
--
PS3 i Xbox 360, Amiga, Atari, IBM kontynuatorzy filozofii ENIACa

ENIAC kontynuator filozofii liczydła

Liczydło kontynuator filozofii abakusa
[#13] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

W odpowiedzi na #7

Marudzicie. Spróbuj złożyć a4000 z ppc i okaże się że cena podobna.... A tu masz nowy sprzęt.... i o niebo szybszy...
[#14] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

W odpowiedzi na #13

Dokładnie tak jest ! Od dłuższego czasu próbowałem upolować wymarzoną Amigę 4000, to nie dość, że zawsze jest mnóstwo chętnych, to jeszcze ceny kosmiczne. A do tego jakaś karta PowerPC, karta graficzna i cena szybuje mocno w górę.
Amiga One X1000 to fajny sprzęt, choć bardzo drogi. Myślę jednak, że wystarczy na kilka lat, a z czasem doczekamy się niezbędnych i kulejących jeszcze rzeczy w systemie
--

[#15] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników
I słowo stało się ciałem. Amen usmiech OK
--
HellenaBeer

KUPIE--klawiature i myszke do Amigi 1000.
[#16] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

W odpowiedzi na #12

Czyżby nutka zazdrości ?

Wręcz przeciwnie, żeby nie było nutki wstydu jak nic konkretnego na tym sprzęcie nie będzie...
Sprzęt dociera do odbiorców, czekam na kolejne filmiki, nie takie pokazujące jak wygląda obudowa i tv/monitor, tylko jak śmiga soft,
--
[#17] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

W odpowiedzi na #12

Zazdro-co? Bynajmniej. Ja przepraszam, że tak za kolegę ale na tą chwilę to widzieliśmy tylko czarną skrzynkę i wątpliwą do oceny szybkość startu systemu więc nie bardzo jest co zazdrościć, a naprawdę chciałbym zobaczyć co to potrafi (pewnie nie tylko ja) i dlaczego trzeba wydać taką kasę. Tylko uwaga tu padnie trudne słowo 'prezentacja' tak to takie działanie mające na celu przedstawienie czegoś/kogoś w naszym wypadku komputera. I już marginalną kwestia jest to kto to prezentuje tylko niech to zrobi dobrze. Mnie nie rajcuje mysz, klawiaturą z logo czy duża buda kompa, nie mam też wypieków jak widzę płytę główną w kolorze czerwonym. Ja bym chciał zobaczyć jakiś test coś co mnie powali i pokaże, że AOS w odsłonie czwartej jest wart zakupu z tą maszyna? Mam dość turlania banialuk, że to jest hobby więc musi być drogie i koniec, ale za co?

Pozdrawiam,
RadziN
--
PAU Base
--
[#18] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

W odpowiedzi na #17

Tylko czemu tu wylewasz żale, że to drogie i niewiele potrafi ? Napisz do producenta.
Amen

Ostatnia aktualizacja: 06.02.2012 10:07:18 przez azazel44
--

[#19] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

W odpowiedzi na #18

Żale że drogie i niewiele potrafi wylewamy tutaj, bo to jest portal poświęcony Amidze. Większość z nas ma do czynienia z Amigami od bardzo wielu lat (dla przykładu moją pierwszą Ami kupiłem w 1991 roku) i zwyczajnie jesteśmy ciekawi tego, co pokaże najdroższy w historii komputer w jakiś sposób związany z marką Amiga. Do dzisiaj pamiętam teksty w prasie początków lat 90 o A3000 i A4000, gdy mało kto w Polsce mógł kupić A500, nie mówiąc już większych Amigach. Były wyniki testów, były porównania do starszego sprzętu.
Na razie widzimy długi czas startu systemu.... to o nim piszemy.

Ostatnia aktualizacja: 06.02.2012 10:16:09 przez wali7
[#20] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników
Jedynie co to czekam na jakieś testy i prezentacje jakieś szczegółowe, a nie jakieś tam filmiki że komputer ruszył (to potrafi chyba każdy?). Za bardzo to tajemnicze jest - a jak każdy chyba wie, jeśli się coś ukrywa i nie chce udostępnić to możne być z czymś problem, lub nie chcą się ośmieszyć.

Jak na razie to nic nowego nie pokazali. czekam na COŚ więcej jak ksera z obrazkiem płyty głównej. Panowie pokażcie coś albo wstydu oszczędźcie.
--
Amiga1200/30/10MB-AmigaOS3.1+BetterWB+WHDLoad 16.9
Amiga1200/20/10MB-AmigaOS3.0
Power Mac G4-Morphos2.7(Demo)+OSX
Dell GX280 SFF-Icaros Desktop v1.4.1
Dell GX280-(WindowsXP)-AmiKit 1.6.1- AmigaOS3.9/AmigaSYS4
[#21] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

W odpowiedzi na #19

to chyba nie start systemu , wydaje mi się ze włącza się jego instalka.
--
HellenaBeer

KUPIE--klawiature i myszke do Amigi 1000.
[#22] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

W odpowiedzi na #21

możliwe
[#23] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

W odpowiedzi na #19

Trudno porównywać obecną sytuację i nowy model z modelami z początku lat 90, kiedy Commodore było producentem nieporównywalnie większym od A-Eon. To nie ta skala.
Na razie widzisz długi czas startu systemu...to o nim piszesz, ale w sposób prowokujący. Po co ?
Wszyscy wiemy, że X1000 ma dwuletnią obsuwę i trudno oczekiwać, że wszystko będzie dopięte na ostatni guzik.
--

[#24] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

W odpowiedzi na #18

Tylko czemu tu wylewasz żale, że to drogie i niewiele potrafi ? Napisz do producenta.
Amen

Producent X1000 nie pisze softu który pokazuje co sprzęt potrafi.
Ramen.
--
[#25] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#26] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników
W końcu coś się ruszyło OK Teraz będzie już tylko z górki OK Amiga rulez!!! OK
--

Ta animacja pokazała światu na co stać Amigę w latach 80-tych! Ludzie w tedy tak robili, o Szok Niektórzy tak też robili szok! a z rzadka kiedy i tak szczęka opada!
[#27] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

W odpowiedzi na #13

Wypas Amigi 4000T chodziły już po 20000zł.

Za to jedno trzeba przyznać, ten komputer nie traci na wartości tyle co PC i będzie kiedyś nie lada rarytasem dla kolekcjonerów. Więc nie wychodzi tak źle. Zawsze się go odsprzeda za dużą kase.

A co do reszty zrzęd, to jak chcecie komputer za 2000zł z monitorem to zapraszam do świata PC, jest tanio i świetne wsparcie dla systemu itd.
--
A4000D/10MB + Cyberstorm MK II 68060/66Mhz + 128MB RAM + Barracuda IV 40GB, Picasso IV, Toccata, Ariadne, (ReCap + custom ROM + PIO2mod in progress)
Core i7 920, EVGA E759 Classified, DDR3 3x2GB Corsair Dominator, Winfast GTX280, Soundblaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro with AD8599 mod, SSD OCZ Vertex @Turbo, WinUAE, WC powered by Swiftech, Koolance, Bitspower, Tygon, EK, Laing.
[#28] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

W odpowiedzi na #20

Będziesz mógł sam się przekonać 25 lutego (czyli już niedługo) na pierwszej prezentacji X1000 w Polsce. A dokładnie w Warszawie.
Trzeba TYLKO przyjechać.OK
[#29] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

W odpowiedzi na #28

Wiem, wiem. I czekam z niecierpliwością na jakąś relację (profesjonalną) z tej prezentacji, ktora odbędzie się w Warszawie.
--
Amiga1200/30/10MB-AmigaOS3.1+BetterWB+WHDLoad 16.9
Amiga1200/20/10MB-AmigaOS3.0
Power Mac G4-Morphos2.7(Demo)+OSX
Dell GX280 SFF-Icaros Desktop v1.4.1
Dell GX280-(WindowsXP)-AmiKit 1.6.1- AmigaOS3.9/AmigaSYS4
[#30] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

W odpowiedzi na #18

Proszę przeczytaj mój posta raz jeszcze ze zrozumieniem. Bo się chyba pogubiłeś, prawda? Więc może skrócę, a w celu czytelności postawie pytanie. Co ma takiego X1000 i co może mi zaoferować w połączeniu z AOS4.x, bym chciał to kupić? Nie interesuje mnie otoczka, loga i cały miszmasz tylko konkrety. I nadal nie kumam gdzie tu jest jakiś żal?

Pozdrawiam,
RadziN
--
PAU Base
--