[#1] Blender 2.61 dla morphOS
Mam pewien problem z opcją fluid. Otóż gdy próbuję zrobić bake dla wody, to blender nie robi tego. Mogę wybrać katalog docelowy, ale nie mogę wybrać wielkości w MB i nie renderuje mi się. Macie jakieś pomysły?
[#2] Re: Blender 2.61 dla morphOS

@Mayolika, post #1

Zacząć używać wersji dla maca albo pod Windowsa. Tu mamy linka do blendera:
Link do strony z Blenderem (Mac/Windows)

Lub inna opcja napisać do tego, co kompilował blendera pod Mosa i powiedzieć że jest źle.

Ostatnia aktualizacja: 20.01.2012 22:28:31 przez gilban
[#3] Re: Blender 2.61 dla morphOS

@gilban, post #2

Ale to nie takie amigowe jest :P
[#4] Re: Blender 2.61 dla morphOS

@Mayolika, post #3

A no nie jest Amigowe wiem. Ale jak program jest źle skompilowany pod Mosa to co poradzisz. Tu raczej Ci nikt nie pomoże. Pisz do tego co kompilował program, albo, pod mosem używamy to co się da używać a wszystko inne co się nie da bo ma błędy, lub tego nie ma pod Mosa/Amigę używamy pod Windowsem i tyle. Mos też już nie jest w końcu Amigą, tylko jest systemem Amigo-podobnym, pod którym działa 5 do 10% softu z Amigi os 2.x do 3.x i co ja na to poradzę. W dodatku system Amiga os 4.1 też jest systemem Amigo-podobnym. Niestety. Dodać należy, że Blender wywodzi się z Linuxa, jak też Gimp, a nie z Amigi, Tylko że Gimpa pod Mosa nikt nie przeportował i tyle.
[#5] Re: Blender 2.61 dla morphOS

@gilban, post #4

Ale czy to na pewno wina konwersji blendera? czy to może jakaś moja "amigowa" wina?
[#6] Re: Blender 2.61 dla morphOS

@Mayolika, post #5

Napisz do Kraszana albo MDW. Oni robią różne rzeczy na Blenderze pod MOSem i myślę, że mogą pomóc. Kraszan chyba nie zagląda na PPA, więc warto zadać to pytanie na Morphos.pl.

@gilban
Ciekawe rzeczy piszesz na temat MOSa. U mnie działa 90% softu z AmigaOS 3.x. Praktycznie wszystkie programy, które kupiłem kiedyś do Amigi działają mi z MOSem bez problemu. Może mamy inne wersje MorphOSa?
[#7] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Blender 2.61 dla morphOS
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem