kategorie: Ludzie, Muzyka, Party
[#1] Potrzebne MODUŁY !
Mam przeogromna prosbe do Was, przez ostatnie lata sukcesywnie staram sie z pomoca innych rozbudowywac baze modulow dostepnych w IMP3, co z drugiej strony przypadkowo staje sie najwieksza pojedyncza baza modulow.

Sprawa jest na tyle istotna, ze w tym momencie juz przekroczylismy 100 tys unikalnych pod wzgledem sumy kontrolnej modulow!!!

Wiemy, ze jest ich jeszcze duzo duzo wiecej, ale problem jest w tym, ze ogolnodostepne zrodla i skladanki cd juz wyczerpaly swoje mozliwosci. Te moduly, ktorych nie mamy czaja sie w prywantych kolekcjach swapperow i muzykow, ostatnio w ten sposob trafilem chociazby sporo modow Dyziotoxa czy nawet Gorzygi. PROSZE WAS, JESLI MACIE SWOJE KOLEKCJE MODULOW, NIE SCIAGNIETYCH Z NETA TYLKO ZBIERANYCH OSOBISCIE LUB PRZEZ JAKIEGOS SWAPPERA TO WRZUCCIE PACZKE NA https://wetransfer.com/ i przekazcie mi ja. Moduly depackuje z wiekszosci formatow (pp, xpk...) i nastepnie sprawdzam skryptem, brakujace automatycznie dodaja sie do bazy.

Rozbudujmy ja jeszcze wiecej, szkoda zeby takie moduly, ktory faktycznie nie sa dostepne teraz w internecie zaginely na zawsze.

Nie ukrywam, ze tutaj pomoc muzykow, ktorych mamy "pod reka" tj. Jazzcat, Holdys, XTD i inni bylaby nieoceniona.

DZIEKUJE! :)
11
[#2] Re: Potrzebne MODUŁY !

@juen, post #1

Te moduly, ktorych nie mamy czaja sie w prywantych kolekcjach swapperow i muzykow, ostatnio w ten sposob trafilem chociazby sporo modow Dyziotoxa czy nawet Gorzygi.

Praktycznie wszystkie unikaty jakie miałem wrzuciłem już na AMP.

Mam parę rarytasów, których nigdzie nie ma, ale mają one związek z materiałem, nad którym pracuję i chcę je udostępnić dopiero z artykułem...

W moim liceum było dwóch muzyków, którzy nigdy nie zaistnieli na scenie, a ich moduły mam tylko ja. Nie wiem czy życzyliby sobie ujawnienia ich po latach, poza tym nie są to żadne arcydzieła. Wolę trzymać w swoim sejfie, bo tego typu kompromaty mogą mi się kiedyś przydać!
3
[#3] Re: Potrzebne MODUŁY !

@Jazzcat, post #2

dzięki za szybki odzew, jak się znajdzie chociaż jedna osoba z jakąś ciekawą kolekcja to i tak będzie super.. :)
[#4] Re: Potrzebne MODUŁY !

@juen, post #1

Zostawiłem Ci wiadomość na discord ;)
[#5] Re: Potrzebne MODUŁY !

@rygar997, post #4

(...)
OK: 65 SKIP: 28 BAD: 0 TOTAL: 94 OF: 101 ./mods/mod.slow motionz: e6fee3d2 - adding!
OK: 66 SKIP: 28 BAD: 0 TOTAL: 95 OF: 101 ./mods/mod.soundtest: 803078f0 - adding!
OK: 67 SKIP: 28 BAD: 0 TOTAL: 96 OF: 101 ./mods/mod.space: ea5e9567 - adding!
OK: 68 SKIP: 28 BAD: 0 TOTAL: 97 OF: 101 ./mods/mod.sunshine draft: 979f78c7 - skipping - songs/mods/Elektro - Sunshine Draft.mod
OK: 68 SKIP: 29 BAD: 0 TOTAL: 98 OF: 101 ./mods/mod.sweet salvation: 134d9aa5 - adding!
OK: 69 SKIP: 29 BAD: 0 TOTAL: 99 OF: 101 ./mods/mod.turntablez: 9b183765 - adding!
OK: 70 SKIP: 29 BAD: 0 TOTAL: 100 OF: 101 ./mods/mod.vademecm: a7364a20 - adding!
OK: 71 SKIP: 29 BAD: 0 TOTAL: 101 OF: 101 ./mods/mod.vademecum: 8533845b - skipping - songs/mods/Elektro - Vedemecum.mod
Done...

dzieki :)
[#6] Re: Potrzebne MODUŁY !

@juen, post #1

Ja chyba jakąś paczkę modów wysyłałem Rygarowi jak dobrze kojarzę. Wątpie by były tam jakieś unikaty.
Pogrzebie na dysku.
[#7] Re: Potrzebne MODUŁY !

@juen, post #1

Czy liczą się też moduły z gier? Jeśli one nie będą możliwe do pobrania, a jedynie do odsłuchiwania, to mogę pogadać z muzykami z którymi współpracuję, czy udostępnią swoje utwory.

A jeszcze tak offtopowo... wie ktoś, co się dzieje z użytkownikiem AmiClassic? Tworzył muzykę jako XLent (stworzył muzykę do wersji demo Tonego). Zaraz potem zniknął.
[#8] Re: Potrzebne MODUŁY !

@asman, post #6

asman nie przejrzałem całej paczki ale były tam te unikatowe sample od Mobius'a, na których mi zależało :)
Może inne unikaty też tam są?
[#9] Re: Potrzebne MODUŁY !

@juen, post #1

Daj znać czy zbierasz muzę z gier. Mogę ci udostępnić to co robiłem z Pawłem pod szyldem Awesome Games ;)
1
[#10] Re: Potrzebne MODUŁY !

@rygar997, post #8

jestem prawie pewny, że te od Asmana mi już kiedyś podrzuciles.

moduły zbieram wszystkie, aczkolwiek z gier większość była ripowana na bieżąco ale i tu może się coś uda znaleźć komuś :)

eightbm jasne im więcej tym lepiej

moduły siła rzeczy zawsze są możliwe do pobrania

Ostatnia aktualizacja: 24.01.2026 19:46:58 przez juen
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem