kategoria: Szukam gry
[#1] Szukam gry podobnej do Project-X
Witam szukam gry podobnej do Projekt-X http://www.ppa.pl/gry/project-x-project-x-special-edition-93.html. Jest ona chyba nowsza, wnioskuje to po ładniejszej grafice i bardziej rozbudowanym systemie doładowań. O grze mogę napisać bardzo dużo. Na początku wybierało sie jeden z trzech statków kosmicznych. Był grubas mięsniak wolny i silny, wariat szybki i słaby oraz babka która była zbilansowana. Wszytko jak w Projekt-X tylko wiecej opcji i troche ładniej.
[#2] Re: Szukam gry podobnej do Project-X

@Wojtek89, post #1

T-ZerO
R-Type 1 i2

Ostatnia aktualizacja: 24.12.2012 01:49:28 przez Dorian3d
[#3] Re: Szukam gry podobnej do Project-X

@Dorian3d, post #2

W R-type nie wybieraliśmy statku.
[#4] Re: Szukam gry podobnej do Project-X

@Hubez, post #3

Jestem wielkim fanem Project-X, ale ten T-Zero wygląda rewelacyjnie. W sieci można znaleźć jedynie wersję demo.

To co opisuje Wojtek też brzmi interesująco, ale czy chodziło mu o T-Zero?
[#5] Re: Szukam gry podobnej do Project-X

@Hubez, post #3

Widok jest dokładnie jak w R-type ale gra i rozwój statku odbywa sie identycznie jak w Projekt-X. Podobno jest jakas gra na automaty zrobiona na tym motywie. Szukam tej gry bo bardzo dawno juz w nia nie gralem a galaktyka sama sie nie ocali :P
[#6] Re: Szukam gry podobnej do Project-X

@Wojtek89, post #5

To nie jest T-Zero.
[#7] Re: Szukam gry podobnej do Project-X

@Wojtek89, post #6

moze to link ?
[#8] Re: Szukam gry podobnej do Project-X

@selur, post #7

Fajnie, że rzuciłeś ten link. Kiedyś w czasach amigowych grałem w to, ale wyleciała mi z pamięci.
[#9] Re: Szukam gry podobnej do Project-X

@Duracel, post #8

No właśnie są tak podobne do siebie (link i gra której szukam), że to może być kolejna część. Pamiętam jeszcze ,że można było grać na dwóch. Gra jest tak stara ,że nikt nie ma pojęcia o czym mówię. W tym forum widzę ostatnią deskę ratunku.
[#10] Re: Szukam gry podobnej do Project-X

@Wojtek89, post #9

To może jedna z tych gier?
[#11] Re: Szukam gry podobnej do Project-X

@recedent, post #10

Thunder Jaws? pomysł
[#12] Re: Szukam gry podobnej do Project-X

@Wojtek89, post #1

Jak nie Project-X czy TraumaZer0 to może Disposable Hero?
[#13] Re: Szukam gry podobnej do Project-X

@grxmrx, post #12

To wciąż nie to. Karp dobry ale grać nie ma w co :P
[#14] Re: Szukam gry podobnej do Project-X

@Wojtek89, post #13

Graj w project-X, ja wczoraj przycinałem trochę :)
Może mi ktoś odpowiedzieć na to pytanie, czy ten T-Zero tylko w demie wyszedł?
[#15] Re: Szukam gry podobnej do Project-X

@Duracel, post #14

http://www.ppa.pl/graffiti/obrazek/2287/okladka-acs-7-99 pomysł
[#16] Re: Szukam gry podobnej do Project-X

@Duracel, post #14

Na serwerze EAB znajduje się pełna wersja
[#17] Re: Szukam gry podobnej do Project-X

@reenstix, post #16

No niby faktycznie udało mi się znaleźć, ale to wersja CD, myślałem, że jest WHDL :)
[#18] Re: Szukam gry podobnej do Project-X

@Duracel, post #17

Zaglądasz czasem na Hall of Light? Przecież tam jest podany status gry.
[#19] Re: Szukam gry podobnej do Project-X

@mailman, post #18

Mailman, spotkałem się już z kilkoma wersjami które tam nie występują czy też mają inny status.

Co do gry poszukiwanej przez założyciela wątku, to przejrzałem kilka tytułów i wydaje mi się, że autorowi może chodzić o:

T-Racer
[#20] Re: Szukam gry podobnej do Project-X

@Duracel, post #19

Mailman, spotkałem się już z kilkoma wersjami które tam nie występują czy też mają inny status.

Co do występowania i statusu - baza cały czas się rozwija, więc czegoś może nie być (wspomóż ich swoją wiedzą), ale w przypadku T-Zer0 jest tam masa informacji, które sugerują, że gra jest wydana, była recenzowana w wielu magazynach.
[#21] Re: Szukam gry podobnej do Project-X

@mailman, post #20

Obrazek

Ostatnia aktualizacja: 25.12.2012 11:14:16 przez mailman
[#22] Re: Szukam gry podobnej do Project-X

@Dorian3d, post #21

No i?

Ostatnia aktualizacja: 25.12.2012 11:10:57 przez mailman
[#23] Re: Szukam gry podobnej do Project-X

@mailman, post #22

To nie T-Racer. Gra jednak podobna :D Chyba poprostu pogram w projekt X a tamtą gre pozostawie w pamieci jak wzór gatunku :D Dzięki wszystkim za pomoc.
[#24] Re: Szukam gry podobnej do Project-X

@Wojtek89, post #1

Ile dyskietek miała? pomysł
[#25] Re: Szukam gry podobnej do Project-X

@Wojtek89, post #1

może Wendetta 2175 ?
[#26] Re: Szukam gry podobnej do Project-X

@Wojtek89, post #1

[#27] Re: Szukam gry podobnej do Project-X

@Irek´72, post #26

To nie Wendetta 2175 ani X-Out gre dostalem razem z mario, mamba i czyms jeszcze. Gralem w nia na Windowsie 95 albo 98 juz nie pamietam ale na pierwszym komputerze.
[#28] Re: Szukam gry podobnej do Project-X

@Wojtek89, post #27

Wszyscy się męczą w wynajdywaniu tytułów na Amigę a ty na PC grałeś
Trzeba było od razu.
[#29] Re: Szukam gry podobnej do Project-X

@Wojtek89, post #27

Tak, Mario na PC :)

Znalezienie gry, w ktora mogles grac na jakims emulatorze, badz mogla byc jedna z setek tysiecy gier niezaleznych powstalych dla Windows/Dos'a - nic prostszego :)

Proponuje odwiedzic wszystkie fora poswiecone odpowiednim platformom /Nintendo, Sega, Amstrad, ZX, C-64, PSX, Dos, Windows etc/ i zadanie tego pytania :) Moze znajdziesz odpowiedz :)

Swoja droga, nie wiem kto obdarowal Cie inteligencja, ale wiem, ze byl cholerna sknera.
[#30] Re: Szukam gry podobnej do Project-X

@michalmarek77, post #29

Dobry numer... ale z drugiej strony kilka tytułów amigowych dzięki niemu sobie odświeżyłem :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem