[#1] FreeCiv online - HELP :P
Witam!

Udalo sie komus zagrac we freeciva online?
Bo kiedy gra sie rozpoczyna, serwer kickuje mnie :-C

You were rejected from the game: Sorry, the game is already running.
Client capability string: +1.14.0 conn_info
Server capability string: +1.14.0 conn_info team
Lost connection to server!

Prosze o jakis helpik

[#2] Re: FreeCiv online - HELP :P

@DarQo, post #1

Ja gralem wiele razy.

Nie mozesz sie dolaczyc do istniejacej gry. Przecierz kolejna cywilizacja nie moze sie pojawic ot tak...

Poszukaj serwera na ktorym gra sie jeszcze nie rozpoczela.
[#3] Re: FreeCiv online - HELP :P

@mcbarlo, post #2

To moze spotkanie Amigowcow na freecivie? Ja bym tam zagral chetnie partyjke. :) Najlepiej jeszcze z kompem. :)
[#4] Re: FreeCiv online - HELP :P

@Mario, post #3

Cholerrrrrra !!! A mnie brak internetu w domu !!!!!
A swoją drogą. Czy spotkaliście się ze stwierdzeniem, że na Ami nieda się pograć we FreeCiv`a? Takie stwierdzenie istnieje na stronie civ.org.pl. Nie pisze tylko dlaczego. W wersji na Ami gra się rewelacyjnie z powodu świetnej grafiki i obsłudze z klawiatury czego absolutnie nie można powiedzieć o PC. Jedynie prędkość gry potrafi wkurzyć nawet na 060 z kartą graficzną. Ale to można przeżyć.
[#5] Re: FreeCiv online - HELP :P

@Marek Perkowski, post #4

Na Ami gra sie rewelacyjnie w ta gre. Zdecydowanie lepiej niz pod Windowsem. A i niektore Windowsowe klienciki sa kosmicznie wolne (wolniejsze od amigowego). Wiem, bo gralem duzo w ta gre i tu i tu. :)
[#6] Re: FreeCiv online - HELP :P

@Mario, post #5

Być może jest to sprawa samego klienta, ale chyba jednak ma tu znaczenie prędkość komputera. Na pc używałem samych nowości i prędkość przeliczania - zakańczania tury jest zdecydowanie większa, za to "komfort" obsługi gry - tragedia!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem