[#61] Re: Te które wyciągają siódme poty z Amigi500

@Sylwester, post #49

Ufo na A1200 za szybko chodzi jak masz HDD.... Pamietam jak grałem z dyskietek. Teraz jest HDD i jest git :D

[#62] Re: Te które wyciągają siódme poty z Amigi500

@malin666, post #61

Wcześniej napisałem to samo UFO na gołej A1200 chodziło za szybko to raz a dwa to od kiedy "manie" HD przyśpiesza samą grę? Nie mówię o doczytywaniu danych.

[#63] Re: Te które wyciągają siódme poty z Amigi500

@marek, post #59

hehe tak myślałem... w końcu tyle czasu mi to wbijali do łba :)
[#64] Re: Te które wyciągają siódme poty z Amigi500

@asman, post #1

Ja też wstawię swoje trzy grosze. Moim zdaniem nieźle wyciskał Body Blows Galactic. Pamiętam jak Inferno robił ten swój "kołowrotek" - gra potrafiła wtedy nieźle przysiąść. Tła były częściowo animowane. Ale wiadomo jak na grę z Team17 to nie ma się co dziwić. Większość ich gier to hity. Uważam że dosyć widowiskowe były też Moral Kombat'y.

P.S.

Czy ktoś słyszał o Frontier First Encounters na A1200 (następca Frontier Elite II) ? Jeśli ktos ma to prosze o info. Strona do ludka który próbuje to sam zrobić (przekonwertowac z PC na Amigę):

http://westpdmkids.tripod.com/

Pozdrawiam :)

[#65] Re: Te które wyciągają siódme poty z Amigi500

@asman, post #1

Moje typy to oczywiście Frontier, dalej SWIV, Gunship 2000 i Armour Gedoon 2.

[#66] Re: Te które wyciągają siódme poty z Amigi500

@grxmrx, post #65

Gunship 2000.....Mam tą gre jakieś 10 lat a do dziś nie moge zrozumieć jakie jest w niej sterowanie....:D

[#67] Re: Te które wyciągają siódme poty z Amigi500

@asman, post #1

Dodałbym też grę:

Brian The Lion <--- Płynny scrolling + duża liczba kolorów + rozbudowane mapy.

[#68] Re: Te które wyciągają siódme poty z Amigi500

@asman, post #18

Ruff 'n Tumble

Zgadza się. Byłem szczerze zdumiony, gdy się dowiedziałem, że to nie jest na AGę.
[#69] Re: Te które wyciągają siódme poty z Amigi500

@asman, post #1

Znalazłem kolejną grę wyciągającą siódme poty z a500: Mega Typhoon.
[#70] Re: Te które wyciągają siódme poty z Amigi500

@Daclaw, post #68

Ja dodam Apocalypse (jedna z ostatnich gier tego typu na Amisie)
http://www.emuinfo.pl/info/screeny/3/33473%5B1%5D.jpg

i Moonstone

Ostatnia aktualizacja: 04.02.2012 13:16:13 przez Amiga4ever
[#71] Re: Te które wyciągają siódme poty z Amigi500

@Amiga4ever, post #70

Street Fighter 2 też dawał w kość. Widać było jak gra czasem zwalniała.
[#72] Re: Te które wyciągają siódme poty z Amigi500

@Hubez, post #71

Lepiej się dało tą konwersję wykonać według mnie :P
[#73] Re: Te które wyciągają siódme poty z Amigi500

@parallax, post #72

Moim zdaniem DUNE 2 na A500 to coś wspaniałego. Na AMIDZE 500 gra działa w 50 fps bez względu na to co się dzieje na ekranie! Bardzo oszczędne blitowanie. Nowe gry RTS w stylu Starcrafta 2 mulą nawet na najszybszym procesorze świata Intel Core i7... A DUNE 2 to też RTS, pierwszy zresztą, wyprodukowany przez skromną firmę i studio z WESTWOOD. Co Wy na to?
[#74] Re: Te które wyciągają siódme poty z Amigi500

@Hextreme, post #73

A my na to że oszukujesz, Dune2 przy większych potyczkach potrafiło "haczyć wyświetlaniem", pytanie czy te twoje 50 FPS to na Amidze czy emulatorze ?

A skromną firmę z Westwood cenię bardziej za Oczy Beholdera, szkoda ze trzeciej części nie wypuścili na Amigę.

Pozdrawiam
[#75] Re: Te które wyciągają siódme poty z Amigi500

@RadoslawF, post #74

Dune 2 mi nigdy nie haczyło na Amidze CDTV (prawdziwej) nawet gdy ekran był przepełniony jednostkami i pociskami... Mówię szczerze!

P.S. Tak przy okazji to analizowałem kod tej gry poprzez dezasemblację i wiem coś na temat strony technicznej tej gry.

P.S. 2 - Westwood Studios i Westwood Associates to dwie różne firmy.

Ostatnia aktualizacja: 11.02.2012 16:02:37 przez Hextreme
[#76] Re: Te które wyciągają siódme poty z Amigi500

@Hextreme, post #75

Jeśli pomyliłem firmy to przepraszam.

Pozdrawiam
[#77] Re: Te które wyciągają siódme poty z Amigi500

@mailman, post #3

A nie był to przypadkiem tryb EHB 64 kolory?
[#78] Re: Te które wyciągają siódme poty z Amigi500

@Hextreme, post #73

Na A500? 50fps? Chyba 5. Grałem na A500 jak i na 040 i niebo a ziemia. Gdyby było 50fps to przez te dwie sekundy w czasie których buduje się płyta, odświeżało by procenty co jeden, a nie 3 razy na całą budowę a pociski by nie pojawiały się co 4 pola.
[#79] Re: Te które wyciągają siódme poty z Amigi500

@asman, post #1

Dla mnie majstersztykiem na A500/600 byl Street Fighter II. Jedna z najlepiej przekonwertowanych z automatow gier na Amige, ze nie wiele roznila sie od odpowiednika na automatach. Chociaz Mortal Kombat tez byl nie zlym szokiem... tylko to wachlowanie dyskietkami masakra :)

Ze strzelanek na pewno Project-X.

Ostatnia aktualizacja: 16.02.2012 08:29:36 przez Duracel
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem