[#1] Bruce Lee
Na jednym z ACS CoverCD znalazłem grę Bruce Lee. Jest to niby nowa wersja starego hitu pod tym samym tytułem.
Odpaliłem ją i wielkie rozczarowanie - szarobure plansze, niska grywalność.
Czy ktoś w to dłużej pograł? Bo ja dałem spokój na 3 planszy. Pytam, bo może potem gra staje się ciekawsza...
Bruce Lee na Spectrum to jedna z moich ulubionych gier. Myślałem, że jej amigowy remake, to poprostu stara gra w nowszej-lepszej oprawie, ale z tymi samymi planszami, ewentualnie z nowymi, ale w tym samym klimacie.
A zatem jeszcze raz: czy warto pograć w nią dłużej?

[#2] Re: Bruce Lee

@PopoCop, post #1

Ja widziałem gre Bruce Lee na C64....Pograć można ale jest kupe lepszych gier.......W palecie Spectrum jest tak dużo kolorów że można nie zrobić szarobrej gry?? :D

[#3] Re: Bruce Lee

@PopoCop, post #1

Możesz mi podać który to nr ACS Cover CD? Nie wiedziałem że ta gra jest na Ami, żeby sobie pociupać zawsze muszę wyjmować C64 ....
[#4] Re: Bruce Lee

@DiloN, post #3

Jest Bruce Lee na aminecie (jeśli to ten). Oto link

ftp://de.aminet.net/pub/aminet/game/2play/BruceLee.lha

Pozdrawiam.

[#5] Re: Bruce Lee

@asman, post #4

Tak, to ta sama gra.

[#6] Re: Bruce Lee

@malin666, post #2

W palecie Spectrum jest 15 kolorów i wierz mi - nie są one szarobure.

[#7] Re: Bruce Lee

@PopoCop, post #5

Faktycznie, kicha :( Muzyka na 040 gra przypadkowo - szczescie jednak ze moge tego C64 wypakowac....
[#8] Re: Bruce Lee

@PopoCop, post #6

Eee... to chyba jakiś inny spectrum? Bo moje gry na spectraka są w 4... góra 8 kolrach. Na dodatek dobija fakt, że pola mogą mieć max 2-3 kolory, przez co grafika jest jakby "posklejana" z kilkucentymetrowych kwadratów i przypomina kolaż
[#9] Re: Bruce Lee

@DiloN, post #7

A nie wygodniej ściągnąc sobie MagiC64 i grę Bruce Lee? Polecam wersję Remember'a, bo ma poprawione kilka błędów (m.in. ten z losowym wywalaniem się gry przy przejściu z pomieszczenia do pomieszczenia)
[#10] Re: Bruce Lee

@Solo Kazuki, post #9

bruce lee to śmieszna gierka tylko tyle można o niej powiedzieć nie spodziewałem się rewelacji
[#11] Re: Bruce Lee

@toudi5, post #10

Ta amigowa wersja jest faktycznie śmieszna (śmiech przez łzy...), ale ta pierwotna na 8-bitowce to świetny tytuł i przy okazji klasyka.

[#12] Re: Bruce Lee

@PopoCop, post #11

Tutaj screenshoty z tego Bruce Lee z Aminetu:
http://img370.imageshack.us/img370/2199/brucelee4ap.gif
http://img373.imageshack.us/img373/6051/strange2qj.gif
Jest moim zdaniem dobra, ale żadna z niej rewelacja. Na tyle mało zajmuje, że można ją wrzucić do pustego ADFu, a potem tylko dodać startup-sequence. Mimo grafiki gra wymaga kości AGA i jest prawdopodobnie skompresowana, trzeba niezbyt krótko czekać po jej wczytaniu i dodatkowo nie ma żadnych widocznych oznak dekompresji, np. dobrze znanych poziomych, ruchomych, kolorowych pasków. Pod emulatorem WinUAE w wersji 0.8.25 podczas grania postać Bruce'a Lee lubi znikać całkowicie lub do połowy.
[#13] Re: Bruce Lee

@s2325, post #12

> Na tyle mało zajmuje, że można ją wrzucić do
> pustego ADFu, a potem tylko dodać startup-sequence

A Po Co ( ;) ) ją wrzucać na ADF (i marnować miejsce), skoro wystarczy ją zgrać do katalogu na HD :P

Ostatnia modyfikacja: 24.09.05 03:32
[#14] Re: Bruce Lee

@Solo Kazuki, post #13

Miałem A500 (bez HDD) i nadal chcę sprawiać sobie iluzję jej posiadania.
[#15] Re: Bruce Lee

@s2325, post #12

Grafika jak grafika, chodzi o grywalność.....
[#16] Re: Bruce Lee

@s2325, post #14

Zaprawdę, niektórzy są bardzo dziwni... :P

Inna sprawa - jak chcesz mieć "dokładniejszą iluzję", to wczytuj z prawdziwych dyskietek, a nie z ADF :P

[#17] Re: Bruce Lee

@DiloN, post #15

> Grafika jak grafika, chodzi o grywalność.....

A to swoją drogą. Grywalność cienka że aż piszczy. Nie wiem po co ludzie grają w tą wersję, skoro wersja na C=64 jest o wiele bardziej grywalna... i o dziwo IMO lepiej wygląda.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem