[#1] Pirates
Graliście kiedyś w Pirates na Amidze 500? Gra bardzo rozbudowana jak na czasy amigi tzn. Dowolny wybór kilku państw (Szwecji,Hiszpani,Angli...).Tak samo wybór kilku bohaterów statków i wielu wielu innych rzeczy.
Gra rozgrywa się w na wodzie w czasach XVIII-XIX w. a twoim zadaniem jest zdobywanie kruszców i różnych przedmiotów.Możesz odwiedzać karczma,miasteczka i atakować wrogie wojska.Od czasu do czasu zaatakują cię piraci i będziesz im musiał płacić za wolność.

Gra wejdzie nawet na amigi 500 słabsze to znaczy,te które mają stałą pamięć (512 kb)
Naprawde bardzo zachęcam do zagrania
OK

[#2] Re: Pirates

@Gakto, post #1

Hmm... prowokacja? Myślisz, że zagląda na tę stronę ktoś, kto nie widział "Pirates"? Poza tym trochę namotałeś - nie Szwecja, tylko Holandia, zadaniem (głównym) jest odnalezienie wszystkich członków rodziny, a piratów posyła się do piachu, a nie płaci im za wolność :P
[#3] Re: Pirates

@Gakto, post #1

Bardzo fajna gra, kiedyś sporo grałem. Niestety nie udało mi się uruchoomić jej w trybie DBL 30Khz, pojawia się tylko ekran startowy. Za to pirates! gold śmigają :)

[#4] Re: Pirates

@Gakto, post #1

ale żeś dowalił :)

[#5] Re: Pirates

@Gakto, post #1

No ja zarywalem noce dla piratów, ale na C=64, a nie na Amidze:P Ehhhh... piekne wspomnienia:)
[#6] Re: Pirates

@Piotr, post #5

Ooooo,widze że nie tylko ja kocham pirates hihihi mam je nawet i przed chwileczką w nie grałem a co do gakto to wybacz stary ale żeś za przeproszeniem p******noł głupotę No ale cóż wyobraźnia robi swoje a tak apropo ty jestes z Nowej Rudy hmmmm jak cie spotkam to sie chyba spalisz ze wstydu pomysł

[#7] Re: Pirates

@Gakto, post #1

Pirates! to przykład wzorowo napisanej gry. Chodzi na każdej praktycznie konfiguracji i to w multitaskingu.

[#8] Re: Pirates

@Gakto, post #1

Witam,
jestem tu nowy. Przepraszam, że tak prosto z mostu, ale [1] czy istnieje wersja PL oryginalnych Pirates! na Amigę ? Bo z tego co wiem, to na Commodore64 na pewno, podobno na Atari ST też. Może ktoś grał kiedyś i sobie przypomni ?

Poza tym znalazłem na eMule (nie to żebym ściągał, tylko chciałem sprawdzić w szukajce czy coś takiego istnieje) wersje Pirates! Gold na ADF-ach (jakieś 2-3 dyskietki). Ja słyszałem tylko o tej z CD32 - która znacznie różni się od wersji PC DOS/Win 3.xx - lepsze playability, inna grafika. W związku z tym mam pytania [2] czy istnieje ta wersja na dyskietkach, [3] na jakie komputery Amiga (oprócz CD32, bo to wiem), [4] a może ktoś grał i na PC i na CD32 i na Ami (cały czas Pirates! Gold) i może coś powiedzieć o różnicach w grafice, muzyce i grywalności, [5] a tak poza tym czy istnieje też wersja PL ? [6] No i jeżeli istnieją - to skąd je wytrzasnąć ;] ?

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
[#9] Re: Pirates

@Pinto, post #7

No w sumie brakuje tlyko zeby bylo mozna ogladac mape podczas gry (wiem ze byla dolaczana do pudelka z gra). W Pirates Gold juz bylo mozna wlaczyc mape w kajucie:)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem