[#13]
Re: nie widać folderu devs/kickstarts
@mailman,
post #12
Ale ja nie mówię o konkretnym installatorze. Mówimy o używaniu WHDLoad. To że człowiek natknął się na installatora konkretnej gry, którego twórca życzy sobie aby używany był tylko z zarejestrowanym WHDL to inna sprawa. Natknął się, nie uruchomił (ani nie zcrackował, ani nie załatwił lewego klucza do WHDL, który jest na wyciągnięcie ręki w sieci), zapytał na forum i tyle. O co Ci chodzi?
Nie przeczytał dokumentacji, za to dowiedział się z komunikatu przy odpaleniu, że musi kupić licencję by odpalić Shufflepuck Cafe.
>> Wystarczy nieco chęci, a nie tylko oczekiwania.
Ja też rzadko czytam dokumentację. Najnormalniej w świecie mi się nie chcę. Mam kupę fajniejszych zajęć. Jednak nie oznacza to, że kogoś okradam czy tylko roszczę sobie wiele nie dając nic w zamian. Przeciwnie. Parę razy próbowałem zainstalować grę przy użyciu stworzonego przez kogoś installera i natknąwszy się na problemy związane z brakiem licencji na WHDLoad (nie potrzebowałem zagłębiać się w dokumentację żeby stwierdzić w czym tkwi problem) najnormalniej w świecie wykupiłem ją.
Jednak to, że ktoś nie zamierza tego zrobić (WHDLoad to produkt jak każdy inny, komuś może wydać się nie warty swojej ceny) nie powinien się z tego powodu wstydzić. Zwłaszcza gdy nie przeszkadza mu, że części installatorów nie użyje i za każdym jego odpaleniem straci kilkanaście sekund czytając tekst autora, który w zwięzłej formie ujmuje sedno sprawy, o której tu dyskutujemy.
>> Przetłumaczyć?
Obejdzie się.
Ostatnia modyfikacja: 12.09.2009 11:43:11