kategoria: WinUAE
[#1] Wineskin i WinUAE pod maksiem 10.9.2
Czy ktoś używał Wineskin żeby odpalić WinUAE na macu? Niby uruchamia mi się, mogę sobie skonfigurować winuae, ale jak kliknę start to tylko mignie mi jakieś okienko w ułamku sekundy
i zdycha.

Podejrzewam że ma coś źle skonfigurowane w WinUAE, czy jest gdzieś jakiś log z błędami
czy coś w ten deseń, żeby móc się połapać co jest "nie tego"?
[#2] Re: Wineskin i WinUAE pod maksiem 10.9.2

@Radek_Cz, post #1

Pod czystym Wine działa bez problemu ?
[#3] Re: Wineskin i WinUAE pod maksiem 10.9.2

@ede, post #2

Nie bardzo wiem co masz na myśli pod czystym Wine? Ściągnąłem ten program wczoraj
zainstalowałem najnowszy engine - WS9Wine1.7.17, zrobiłem sobie czystego wrappera dla
WinUAE, ściągnąłem WinUAE2.7 i już. Program konfiguracyjny WUAE otwiera się bez żadnego
kłopotu tyle że sam emulator nie startuje.

W logu błędów jest taka linijka:
DirectDraw is not RTG hardware sprite compatible.

Może to jest przyczyną i jak to zmienić?

[#4] Re: Wineskin i WinUAE pod maksiem 10.9.2

@Radek_Cz, post #3

Zapytałem tylko czy WinUAE działa poprawnie na Wine 1.7.17 pod OSX. Ewentualnie można sprawdzić.
[#5] Re: Wineskin i WinUAE pod maksiem 10.9.2

@Radek_Cz, post #1

Witam,

Nie miałem jeszcze okazji sprawdzić czy winuae działa pod OS X ale odpaliłem windowsową grę Falout 3 i Adobe Photoshop Elements 5.0 na "czystym wine".
Zobacz czy to pomoże:
Wine for Mac OS X

Ostatnia aktualizacja: 18.05.2014 22:59:51 przez Thom75
[#6] Re: Wineskin i WinUAE pod maksiem 10.9.2

@Radek_Cz, post #1

Ja używam Crossover na Ubuntu, ale jest wersja na OSX również. Tam jest prosty instalator który szybko instaluje WinUAE, ale jakąś starszą wersję. Potem ściągasz w nową wersję ze strony WinUAE i instalujesz w tej samej butelce.

Ostatnia aktualizacja: 18.05.2014 23:01:03 przez QkiZ
[#7] Re: Wineskin i WinUAE pod maksiem 10.9.2

@Radek_Cz, post #3

W logu błędów jest taka linijka:
DirectDraw is not RTG hardware sprite compatible.

Spróbuj wyłączyć sprzętowe duszki

Chodzi o tę opcję:

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem