kategoria: A600
[#31] Re: A600 custom user expansion

@xtro, post #1

..

Ostatnia aktualizacja: 25.02.2014 15:03:52 przez sanjyuubi
[#32] Re: A600 custom user expansion

@chicago, post #30

tez sie zastanawiam nad dopaleniem A600, tylko nie wiem co wybrać Furię czy Vampire.
Na korzyść Furii przemawia większa kompatybilność, Vampire jest z kolei bardziej perspektywiczną inwestycją. Jeśli wierzyć majsta, te 6 mipsów to nie jest jego ostatnie słowo i mają pojawić się lepsze, szybsze wsady.

Póki co, udało mi się parę dni temu kupić 4 MB SRAM PCMCIA za śmiesznie pieniądze na ebayu :D Od biedy będzie można korzystać z tego przemiennie na A600 i A1200.
[#33] Re: A600 custom user expansion

@xtro, post #1

Potrzebny mi ktoś to przetestowania TEGO.
[#34] Re: A600 custom user expansion

@sanjyuubi, post #33

Przetestowania jako użytkownik? To ja się piszę :D
[#35] Re: A600 custom user expansion

@sanjyuubi, post #33

Odnośnie "TEGO", w końcu ktoś pomyślał i zrobił adapter "przelotowy". Jakże wkurzające jest kombinowanie z kabelkami gdy się podczepi IDE>CF. Wiem że można wziąć kabelek z dwoma
wyjściami ale nie zawsze taki jest pod ręką i wtedy zaczyna się kombinacja, jak przerzucić coś
z twardyska na kartę.
[#36] Re: A600 custom user expansion

@sanjyuubi, post #33

To TEGO, jakie ma parametry?
Czy jest możliwy zakup takiego cuda?
Made in Poland do tego!
[#37] Re: A600 custom user expansion

@Cargo, post #36

Kurcze, też bym łyknął ten kawałek hardware do mojej A600
[#38] Re: A600 custom user expansion

@Cargo, post #36

Parametry są w mojej sygnaturce, nic wychylającego się ponad ostatni wysyp akceleratorów dla A600 (sysinfo). Ot taki średniak. Na razie mam tylko jeden egzemplarz.
[#39] Re: A600 custom user expansion

@Radek_Cz, post #35

To nie jest adapter przelotowy ( i nie TEGO dotyczyło TO :) ), tylko z drugim kanałem IDE, potrzeba jakiegoś IDEFixa albo czegoś innego co obsłuży drugi kanał, jak do tej pory sprawdzałem to tylko kiedyś z CD-ROMem.
[#40] Re: A600 custom user expansion

@sanjyuubi, post #38

Ślinka cieknie na takie turbo. Czy wykonanie na 030/50MHz lub 040/25/33MHz byłoby trudne do wykonania, pomijam dostępność procesora?

Przy okazji, czy ktoś z szanownych forumowiczów ma do Amigi moduł do odtwarzania MP3?
[#41] Re: A600 custom user expansion

@Cargo, post #40

Przy okazji, czy ktoś z szanownych forumowiczów ma do Amigi moduł do odtwarzania MP3?

Patrzu tutaj. Poza tym istnieją jeszcze inne rozwiązania np. MP3@64, MAS Player (poszukaj na forum).
[#42] Re: A600 custom user expansion

@PrzemasIII, post #34

Nie widzę od Ciebie maila w mojej skrzynce.
[#43] Re: A600 custom user expansion

@Cargo, post #40

Na to pytanie może Ci odpowiedzieć, tylko ten, kto czytał dokumentację tych procesorów. Powierzchownie patrzałem na 040 i ten procesor jest cięższy do opanowania, niż 020 (nie posiada dynamicznej szyny jak 030 i niższe, przez co obsługuje tylko transfery do 32-bitowej szyny).
[#44] Re: A600 custom user expansion

@Cargo, post #40

Ninetails to chyba od Raf'a.
[#45] Re: A600 custom user expansion

@sanjyuubi, post #33

WOW! :D
A jaki zakres testów Cię interesuje? Jak najszerszy, czy jakieś szczegółowe? Czy masz już jakąś wstępną cenę za taki rarytasik? :) Wstrzymywałem się do tej pory z doinwestowywaniem mojej najmłodszej Ami, właśnie ze względu na Twoje prace. Widzę, że nadszedł czas na oszczędzanie :). Oczywiście, jako tester mógłbym się zgłosić. Nie pamiętam wersji płyty, ale rom mam bodaj .350.
[#46] Re: A600 custom user expansion

@baderman, post #45

Interesuje mnie test w terenie jako użytkownik, ja praktycznie nie gram i nie wiele robię na AMI, więc generalnie włączam np DOOMa i patrze ile czasu będzie działać bez zawiechy. Jak na razie PrzemasIII zgłosił się pierwszy.

Nie jestem pewien co do ceny, ale będzie poniżej 300zł. Zawsze mogę poddać weryfikację ceny rynkowi, np aukcją na allegro, albo ebay, a wtedy się wszystko wyjaśni
[#47] Re: A600 custom user expansion

@sanjyuubi, post #46

Jeśli cena zatrzyma się na tym poziomie o którym wspominasz to jest to bardzo dobra propozycja. Widzę, że Raf (choć to moje domysły ew. spekulacje) postanowił przekazać projekt innej osobie, która to "pchnie" w świat.
[#48] Re: A600 custom user expansion

@sanjyuubi, post #46

Aukcja na pierwszy model może nie być miarodajna, bo z racji tego, że to pierwsza sztuka (tudzież jedna z pierwszych) chętnych może być więcej i cena wyższa. Z drugiej strony - konkurentów sporo, niedostateczne przetestowanie też może być problematyczne... Na pewno jest to jakieś wyjście, nie wiem tylko czy najlepsze (tak wiem, piszę z pozycji potencjalnego klienta, więc nie chciałbym windować ceny :) ). Tak czy siak - trzymam kciuki :)
[#49] Re: A600 custom user expansion

@baderman, post #48

Ja też byłbym zainteresowany jak będzie w tej 300 złotowej granicy.
[#50] Re: A600 custom user expansion

@damianx, post #49

Jestem pewien, że z 20-cia osób się nazbiera "od ręki" :). Dobra alternatywa dla Furii - tylko ta ma koprocesor (Furia).
[#51] Re: A600 custom user expansion

@amper, post #50

Informuję, że jak już piszecie do mnie wiadomości prywatne, to rozważnie dobierajcie słowa i starajcie się nie używać makaronizmów, bo jakie pytanie, taka odpowiedź :)

Na razie karty mają w testach przemasIII i stryker.
[#52] Re: A600 custom user expansion

@amper, post #47

Raf (choć to moje domysły ew. spekulacje) postanowił przekazać projekt innej osobie, która to "pchnie" w świat.

A poczytaj profil kolegi sanjyuubi :)
[#53] Re: A600 custom user expansion

@recedent, post #52

Moją sztukę na dokładniejsze testy dałem na kilka dni Twardemu więc może z tego powstanie też jakiś artek do pisma PPA ?

Ostatnia aktualizacja: 05.04.2014 14:24:37 przez stryker
[#54] Re: A600 custom user expansion

@sanjyuubi, post #51

Info dla testujących:

Najnowszą wersję programu 9tcfg do konfiguracji Ninetails zawsze można pobrać stąd.
[#55] Re: A600 custom user expansion

@stryker, post #53

W obecnej chwili, stan przedsięwzięcia nie nadaje się na pisanie jakichkolwiek artykułów.
[#56] Re: A600 custom user expansion

@damianx, post #49

To takie sensowne maksimum.
[#57] Re: A600 custom user expansion

@Ola, post #56

Heh Coś mi się zdaje, że zapomniałem, że w Polsce trzeba przywalić z grubej rury 4-ktrotnie większą ceną i zyskiwać uznanie ludzi upustami. Dla przypomnienia Vampire i FuriaEC020 i wolniejsza o ok 80% ACA620 (gwarancja) kosztują w granicach 400zł.

Także od dzisiaj cena będzie oscylować poniżej 400zł, także bądźcie grzeczni i miejcie ładne avatary, to może będzie nawet stówka upustu

Ostatnia aktualizacja: 05.04.2014 19:24:27 przez sanjyuubi
[#58] Re: A600 custom user expansion

@recedent, post #52

Jakoś tak z lenistwa nie prowadzę szeroko zakrojonej inwigilacji użytkowników... :D

ps. jak cena będzie oscylować w okolicach 400 zł to nikt nie powinien narzekać.

Ostatnia aktualizacja: 06.04.2014 08:09:23 przez amper
[#59] Re: A600 custom user expansion

@recedent, post #52

Aj, tam samo identyczne imię jeszcze o niczym nie przesądza. Pewien jegomość ,walczący dumnie w obronie AOS4 ma takie samo imię i nazwisko jak ja :) . Czasem to dziwnie wygląda, jak widzę newsa na ppa.pl o jakimś artykule na temat nowych neoAmig i widzę tam swoje imię i nazwisko. Zadaję sobie wtedy podświadome pytanie: Ja?
[#60] Re: A600 custom user expansion

@amper, post #58

Cena będzie, jaka będzie, więc ustalmy, że będzie to 600zł, ale będą duże, nawet 50% upusty dla dobrych obywateli ppa.pl. O cenie będzie decydować miriad czynników, jak, czy ktoś jest na mojej czarnej liście, albo jaki ma avatar, czy używa makaronizmów, co mówi o nim wróżka Margaret (połączenie wliczone w cenę), będę też wyliczał szczęśliwą liczbę z imienia i nazwiska, im bliższa mojej tym większy upust, osoby z taką samą szczęśliwą liczbą, będą uznawane za wazeliniarzy i otrzymają należną karę. Kurs dolara nie wchodzi w grę, ale ułożenie planet i faza księżyca już tak.

Mam nadzieję że rozjaśniłem trochę sytuację w kwestii finansowej. Dziękuję za uwagę.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem