[#6]
Re: AmigaOS 4.1 Update 5 w tłoczni, X1000 dociera do odbiorców
W odpowiedzi na #3
Nigdy nikt nie twierdził, że to będzie "wielki come back". Albo nie znasz realiów rynku, albo to był tylko ponury sarkazm. Mnie wystarczyły dwa kliknięcia w wujka google i można dowiedzieć się, że Hyperion i A-Eon to malutkie firmeki, które z niewielkim kapitałem nie mają szans na przyzwoitą akcję reklamową, marketing itp. Jeśli faktycznie spodziewałeś się "wielkiego come backu Amigi" to z całym szacunkiem, ale było to zwyczajnie naiwne.
Ze swojej strony mogę tylko stwierdzić, że dobrze iż coś jeszcze dzieje się w tym temacie. Mimo podziałów, realizuje się parę projektów, a najważniejsze z nich (moim zdaniem) to Amiga X1000 i Natami.
Co do ceny to rzeczywiście powala na kolana, ale trzeba sobie zdać sprawę, że to niemal "chałupnicza" robota ! Zaprojektowanie od podstaw płyty głównej, beta testy, poprawki, niewielka produkcja i wiele innych czynników sprawiają, że X1000 tyle kosztuje.
Skoro są tacy którzy kupują EVGA SR-2 to i znajdą się chętni na drogą, ale interesującą konstrukcję jaką jest najnowsza Amiga
pozdrawiam
--
PS3 i Xbox 360, Amiga, Atari, IBM kontynuatorzy filozofii ENIACa
ENIAC kontynuator filozofii liczydła
Liczydło kontynuator filozofii abakusa