[#1] ignor GG z drugiej strony
potrzebuje wiedzieć jak nas widzi w swoim komunikatorze osoba ignorowana na różnych komunikatorach: AmiGG, GaduGadu, Gadami, Kadu etc.
Niedawno robiłem test z AmiGG vs jakis windowsowy komunikator o nazwie Spik i wyszło, ze ignor ze strony Spika nie jest widoczny po stronie AmiGG (ale działa, wiadomosci nie dochodzą do Spika) natomiast ignor ze strony AmiGG objawia się tym ze znika jedynie opis po stronie Spika (osoba ignorujaca jest nadal widoczna jako dostepna).
Jak to wygląda przy innych kombinacjach komunikatorów, a jak powinno (ewentualnie) wyglądać?
[#2] objaśnienia prefsów

@R-Tea, post #1

cosik nikomu sie nie spieszy tutaj, a ja mam kolejne pytania :D

Ustawienia -> Zmiany statusu -> Zapisuj opisy statusowe kontaktów na dysku
Czy to się zapisuje do archiwum rozmów czy gdzieś indziej.

Ustawienia -> Zmiany ststusu -> Pokazuj powiadomienia na starcie programu
Czy tu chodzi o powiadomienie o wszystkich wizualnych powiadomieniach o zmianach statusów, które się wcześniej zignorowało?

Ostatnia modyfikacja: 19.03.06 13:53
[#3] Re: ignor GG z drugiej strony

@R-Tea, post #1

Nie potrafie Ci odpowiedziec na to pytanie, ale umowmy sie ktoregos dnia i potestujmy;)

[#4] Re: objaśnienia prefsów

@R-Tea, post #2

Ustawienia -> Zmiany statusu -> Zapisuj opisy - zapisywane sa w katalogu:
AmiGG/config/statuses_numerGG

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem