[#1] AmiGG gubi kolorki
Zdaje się, że przez zbyt kolorowe obrazki użyte w MUI w programie AmiGG, mam potem skaszanioną paletę. Jak tego uniknąć?

A właściwie to się bardzo ucieszyłem, jak zobaczyłem (pierwszy raz) że MUI się nie dławi z gifami 8-bitowymi. Jak jak wrzucę choćby 3 bitowy ilbm, to i tak go nie widać normalnie, tylko jakiś negatyw.

Cfg: OS3.9 + BB2 + MUI 3.8, ekran w 32bitach.

PS. A zrobił ktoś może konwersję gadżetów o nazwie OcineL z MOSa 1.45? (tak aby były widoczne w MUI 3.8)
Albo inaczej: czy ktoś przepisał jedną z klas MUI, która opdowiada za wczytywanie/obsługę obrazków 24/32bitowych? (przepisał dla MUI 3.8/procków 68k)

[#2] Re: AmiGG gubi kolorki

@El Amigos, post #1

mnie strasznie denerwowały animowane obrazki stausów w oknie. opóźniały prace programu i znikały na ułamek sekundy przez co chamsko migotało wszystko. musiałem włożyć z powrotem statyczne obrazki. ale problemów z paletą żadnych nie zauważyłem.

[#3] Re: AmiGG gubi kolorki

@El Amigos, post #1

Wymień sobie datatypy od ILBM. Te które masz nie radzą sobie zbyt dobrze.

[#4] Re: AmiGG gubi kolorki

@QkiZ, post #2

Do wodotrysków w rodzaju animacji potrzeba czegoś szybszego niz klasyk...

[#5] Re: AmiGG gubi kolorki

@MinisterQ, post #4

MinisterQ napisał(a):

> Do wodotrysków w rodzaju animacji potrzeba czegoś szybszego niz
> klasyk...

AROS na pececie? ;)

[#6] Re: AmiGG gubi kolorki

@szuler, post #5

No już się tak nie ciesz ;) Poprawiajcie bugi w zune i arosie, żeby było w 100% dobrze ;)

[#7] Re: AmiGG gubi kolorki

@MinisterQ, post #3

Na jakie?

Ja już probowalem co najmniej kilku. Nie wiem, jaką wersję mam obecnie, ale ciągle są bugi w tym MUI.

Jeśli możesz, to podaj link. edit: (albo sam mi podrzuć swoje na maila)

Ostatnia modyfikacja: 04.12.06 17:14
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem