[#1] TextString
Dlaczego AmiGG używa starej klasy MUI - TextString? Z tego powodu nie można kopiować/wklejać tekstu.

Nie lepiej użyć BetterString albo NewString? (takie jeszcze mam w MUI)

W nowej wersji 0.44.3 nie widać logosa. Tzn. coś tam widać. :)

[#2] Re: TextString

@El Amigos, post #1

TextObject jest standardowym obiektem MUI, i dlatego go używam. BetterString wcale nie jest taki Better na co wskazuje jego nazwa, a NewString z tego co wiem nie ma na AROSie. A co do logo... Blame RTea ;)
W którym miejscu Ci brakuje możliwości kopiowania tekstu?

P.S Po co używać AmiGG bez stosu tcp/ip? ;)

[#3] Re: TextString

@MinisterQ, post #2

W którym miejscu Ci brakuje możliwości kopiowania tekstu?

A choćby numer GG musialem przepisywac. :) Nie wiem, na czym leci IBrowse, ale w pole adresowe mozna wklejac co sie chce.

Po co używać AmiGG bez stosu tcp/ip?

Kiedys ten stos bede mial. :)

[#4] Re: TextString

@El Amigos, post #1

ja nie zauważyłem tego problemu w swoim amigg, kopiuje i wklejam jak chce.

[#5] Re: TextString

@MinisterQ, post #2

Przy okazji: klawisz(/przycisk) 'Co nowego?' nie działa nigdy z poziomu okna 'O programie'.

Też wina R-Tea? ;)

[#6] Re: TextString

@QkiZ, post #4

Bo pewnie masz czwarte MUI albo Zune.

[#7] Re: TextString

@El Amigos, post #6

MUI wersja 3.8 :D

[#8] Re: TextString

@El Amigos, post #1

@ El Amigos
W nowej wersji 0.44.3 nie widać logosa. Tzn. coś tam widać.

Wysłałem do MiniQ poprawioną wersję tego GIFa (z przezroczystym tłem). Powinno być już ok.

A ja mam inne pytanie do uzytkowników AmiGG 1.44.3.
Czy uwas od tej wersji AmiGG kolorki dla listy kontaktów też się nie zgadzają z tymi ustawionymi w prefsach MUI NListviews? U mnie tylko kolor tła listy się zgadza,a pozostałe kolorki, czyli kolorki dla wybranego i aktywnego elementu, zaznaczonych i nieaktywnych elementów oraz elementu aktywnego wśród wielu zaznaczonych są całkiem inne niż w ustawieniach MUI. Skasowałem już nawet ustawienia MUI dla AmiGG i ustawiałem je od nowa ( w env: i envarc: ) ale to nic nie dało. Używam AMIGG na MOSie z MUI 4.0 Alpha 20.6373 (05.06.06) Debug. Wersja NList.mcc 20.116. NListview.mcc 19.71 (natywne MOSowe)

I jeszcze jedno pytanko. Czy w okienku o programie, w zakładce Sponsorzy macie baner Integradesign i emotke machającą łapką?
U mnie jest drugie, a chyba powinien tam być baner Integradesign, bo takowa grafika siedzi w katalogu AmiGG/images (?)

Ostatnia modyfikacja: 16.12.06 19:37
[#9] Re: TextString

@R-Tea, post #8

Powyższe pytanie dotyczące kolorów w liście kontaktów już jest nieqaktualne. Zapomniałem, że te ustawienia są zaimplementowane w samym AmiGG :)

Dochodzi natomiast nowe pytanie: W którym miejscu w AmiGG 1.44.3 się włącza/wyłącza dodatkowe ikonki w oknie głównym: od pluginu pop3 i właczania/wyłaczania dźwięku w AmiGG?
[#10] Re: TextString

@R-Tea, post #9

OPCJE OKIEN
[#11] Re: TextString

@Norbert, post #10

@ Norbert

Ślepy jestem i już. Przecież te opcje są tam od wieków :)

A odnośnie mojego drugiego pytanka o grafikę banera... ?
[#12] Re: TextString

@R-Tea, post #11

Po prostu się nie ściągnął z serwera, albo ściągnął się uszkodzony.

[#13] Re: TextString

@MinisterQ, post #12

@ MinisterQ

W końcu powinien się ściągnąć, a ja jeszcze nigdy go tam nie widziałem.
Poza tym, myślałem że AmiGG czyta go z dysku. Banner jest przecież w katalogu /images.
[#14] Re: TextString

@QkiZ, post #4

Wczesniej nie mialem zadnego problemu z kopiowanie tekstu z okna rozmowy czy archiwum.
Jednak niedawno zainstalowalem nowe klasy MUI przy instalowaniu wersji demo IB2.4.
Okazalo sie ze funkcja kopiowania przestala dzialac. Mysle ze jest temu winna nowsza klasa.
[#15] Re: TextString

@R-Tea, post #13

Usuń go.

[#16] Re: TextString

@Phibrizzo, post #14

rzeczywiście też teraz zauważyłem, że nie można kopiować z okna rozmowy. a wcześniej można było, jak nie miałem najnowszego IBrowse'a.

[#17] Re: TextString

@QkiZ, post #16

Ja tez nie moge, ale poki co jeszcze pouzywam troche Ibrowse2.4.
Poki co wklepuje CEDa, wczytuje cale log rozmow, zalaczam wyszukiwarke i juz ;)
[#18] Re: TextString

@MinisterQ, post #2

HEJ
Wlasnie mialem zakladac nowy temat, ale podepne sie pod ten...

Mam to samo z tym copy i paste; korzystajac z archiwum nie moge skopiowac tekstu (nr telefonu, adres mejlowy, dane konta itp.)
To samo w oknie rozmowy - chcialbym skopiowac czesc wiadomosci i klapa.

Chyba ze mam cos zrabane z conclip?! lecz wszystko inne nie amiggowe dziala ?!

Jakas rada (byle rozsadna:)?

[#19] Re: TextString

@QkiZ, post #7

Odwołuję, że nie da się kopiować/wklejać tekstu w różne pola. Jednak stary, dobry TextString to umożliwia. Nie da się jednak zaznaczyć kawałka tekstu i trza zawsze operować na całości.

W sumie OK. Może tak zostać, jeśli Better czy New powoduje u kogoś problemy.

[#20] Re: TextString

@El Amigos, post #19

przy instalowaniu IBrowse'a 2.4 zainstalował nowe nlistview, myślałem że jeśli zainstaluje starszą wersję nlist to przestanie działać IB, ale całe szczęście hula bez problemu :)

[#21] Re: TextString

@QkiZ, post #20

Wszystko co znajduje się w tym wątku jest już nieaktualne w wersji .4, która aktualnie powstaje.

[#22] Re: TextString

@MinisterQ, post #21

Kiedy (w przyblizeniu) mozemy spodziewac sie nowej wersji?
[#23] Re: TextString

@adater, post #22

Jeszcze nie wiesz, że takich pytań się nie zadaje? Standardowa odpowiedź to "za dwa tygodnie" ;)

[#24] Re: TextString

@koodlaty, post #23

eee tam. samo amigg mnie poinformowało o nowej wersji, bez whodzenia na PPA :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem