[#1] Sauronizator
Jak to jest, że sauronizator jednym razem wyświetla komunikat "Użytkownik nie ma Cię na swojej liście", a innym razem "Brak połączenia p2p"? W pierwszym i drugim przypadku problem dotyczy tej samej osoby z mojej listy kontaktów.

[#2] Re: Sauronizator

@Olek, post #1

Sauronizator wyświetla tylko to, co dostanie od serwera GG. Opisywana sytuacja może wynikać chociażby z uruchomienia dwóch różnych komunikatorów, z dwóch różnych miejsc sieciowych, bądź po prostu ze zmiany ustawień.

[#3] Re: Sauronizator

@MinisterQ, post #2

Mógłbyś opisać działanie rozszerzonej funkcji sauronizatora Chciałbym wiedzieć w jaki sposób program sprawdza czy ktoś jest ukryty i dlaczego u tych ukrytych osób pojawiają się puste wiadomości. Czasem sam od tych osób dostaje potem też puste wiadomości.

[#4] Re: Sauronizator

@QkiZ, post #3

Jest to w skrócie wykorzystanie starej dziury z GG 6.x, polegającej na tym, iż oryginalny klient odpowiadał na prośbę o przesłanie obrazka nawet w sytuacji, gdy status odbiorcy był ustawiony na "niewidzialny". Część alternatywnych klientów wykorzystywała tą dziurę do inwigilacji. Na nieoryginalnych klientach taka próba "inwigilacji" jest widoczna jako pusta wiadomość. AmiGG załatwia to w odrobinę bardziej wyrafinowany sposób, pokazując stosowny komunikat. Generalnie ta opcja jest obsolete, i raczej nie ma sensu już jej używać.

[#5] Re: Sauronizator

@Olek, post #1

(Nie chciałem tworzyć nowego tematu, bo to tylko taka drobna wzmianka.)

AmiGG od wersji 0.44.3 i wyższej źle wyświetla fonty takie jak ę i ć. (w wielu przypadkach zamiennie) Obecna wersja (chyba) 0.44.6 ma nadal ten sam bug.

Jak wracam do wersji starszej 0.44.2 to wszystko gra.

[#6] Re: Sauronizator

@El Amigos, post #5

1) Sprawdź kodowanie pl znaków w opcjach AmiGG
2) Sprawdź ustawiony font w systemie (MUI)

Ważne jest aby mieć poprawnie ustawione opcje odnośnie kodowania,
niepoprawnie ustawione spowodują iż wewnętrzna konwersja charsetów będzie powodować problemy.
Ostatnie wersje mają poprawione procedury konwersji, i teraz działają
poprawnie, w wersjach poniżej 0.44.3 konwersja nie działała w ogóle, co skutkowało błędnym wyświetlaniem liter w programie przy ustawionym kodowaniu ISO.

[#7] Re: Sauronizator

@MinisterQ, post #6

Ostatnie wersje mają poprawione procedury konwersji, i teraz działają
poprawnie, w wersjach poniżej 0.44.3 konwersja nie działała w ogóle

A mnie jest dokładnie odwrotnie. Przedtem wszystko działało idealnie, a teraz nie. Zobaczę, może graby zrobię (konfigu AGG) i na priv Ci podrzucę.

Kodowanie mam ustawione na ISO. Font (mam go wszędzie) to Tahoma. Ogólnie wszystkie zlokalizowane programy jakie mam wyświetlają poprawnie polskie znaki, tylko AmiGG (ostanie 3 wersje) nie.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem