@rafgc,
post #16
Słusznie, w tym zdaniu chodziło mi o "mit", dzięki Rafale za spostrzeżenie.
"Mist" to mgła, rzeczywiście teraz sobie przypominam chociażby z filmu "Goryle we mgle" z Sigourney Weaver :)
Gra teraz powinna się spokojnie rozwijać, mam nadzieję że starczy mi wyobraźni chociaż na scenariusz gry RPG, a zapału na pisanie kodu. Kod jest teraz dosyć dobrze rozplanowany i podzielony na szereg plików. Scenariusz dopiero kiełkuje. Chyba gra będzie podzielona na szereg misji i lokacji, gracz będzie mógł wydawać polecenia za pomocą linii poleceń lub korzystać z opcji wyboru za pomocą guzików, wszystko okraszone grafiką Krzysztofa.
Jestem zdania, że Arcymag jako RPG to trochę lepszy pomysł niż gra akcji ze sterowaniem bohaterem za pomocą joysticka. Jestem w stanie napisać taki scenariusz i zaprogramować grę.
Dobra, koniec tych zapowiedzi, za jakiś czas postaram się pokazać z gotowymi już pierwszymi misjami :)
P.S. Chciałbym serdecznie podziękować Asmanowi za inspirację swoim kodem. Jego styl programowania bardzo dobrze nadaje się do pisania gier. Zapożyczyłem z niego troszkę z wyśmienitym rezultatem. :)