[#1] MorphOS
Wrzucam testowane prze mnie wersje NetSurfa , które działają (przynajmniej na ppa.pl) na Mosie:
ns-3.4-mos.lha
ns-3.5-mos.lha

3.5 ma opcje w MUI, ale jest chyba mniej stablina od 3.4.
[#2] Re: MorphOS

@Artur Jarosik, post #1

Wrzucam NetSurf-3.4 do katalogu z NetSurf dla 68k. Uruchamiam go, ambientowe CLI wypluwa "Pixel format: 12", pojawia się okno i aplikacja zwisa (**** Application is meditating ***). Po którymś razie pojawiła się kupa komunikatów:
"Unable to open PROGDIR:Resources/Themes/mason//nazwapliku.png"
W miejscu "nazwapliku.png" są różne pliki graficzne. Pilki te istnieją w katalogu "Themes/mason". Jednak zwróć uwagę, że w ścieżce dostępu po "mason" są dwa znaki slasha ("//"). Dlatego aplikacja nie odnajduje plików PNG.

Wersja NetSurf-nofpu-3.5 się uruchomiła ale pierwsza próba wejścia na ppa.pl skończyła się zawieszeniem całego systemu (wymagany reboot).

Po kilku próbach (z restartami maszyny) nie udało mi się wejść na jakąkolwiek stronę.

To na pewno są wersje skompilowane dla MorphOS? Ambient pokazuje, że to jest plik typu "AmigaOS 68k Executable".

Ostatnia aktualizacja: 15.07.2018 12:56:15 przez MDW
[#3] Re: MorphOS

@MDW, post #2

To są wersje 68k które działają na mosie . Przynajmniej u mnie działały. Dlatego zwisy mogą występować ale na ppa.pl dzisiaj wszedłem.
[#4] Re: MorphOS

@Artur Jarosik, post #3

Rozumiem.

Ale ten problem wersji 3.4 ze ścieżką dostępu do obrazków w resources wydaje się prosty do naprawienia. Oczywiście mogę przenieść obrazki katalog wyżej ale to nie jest rozwiązanie, bo zrobi się straszny bałagan (jak w katalogu C:\WINDOWS w którym jest wszystko co tylko można sobie wyobrazić bez jakiegokolwiek pomysłu i jakiejkolwiek struktury).

Ostatnia aktualizacja: 15.07.2018 13:17:12 przez MDW
[#5] Re: MorphOS

@MDW, post #4

Tylko , że to jest bardzo stara wersja, której już nie skompiluję.
Jak będę miał czas to spróbuję znaleźć przyczynę dlaczego nie działa najnowsza wersja 3.7.

Ostatnia aktualizacja: 15.07.2018 13:20:04 przez Artur Jarosik
[#6] Re: MorphOS

@Artur Jarosik, post #5

Próbuj. Chętni do testowania zawsze się znajdą
[#7] Re: MorphOS

@Artur Jarosik, post #5

A co się dzieje jeśli chcesz skompilować pod target PUP lub WOS? Jakieś błędy? SDL WOS jest na stornie Sakura-IT na Github.

Ostatnia aktualizacja: 15.07.2018 14:53:14 przez pong777
[#8] Re: MorphOS

@Artur Jarosik, post #5

U mnie uruchomiły się obie wersje i obie wczytały stronę PPA.
Tylko:
3.4 - błędy z grafiką jak opisał MDW przez to brak przycisków, strzałek itp. Zajętość procesora 100%, ale w obrębie przeglądarki dało się przewijać stronę dość szybko, wchodziły podstrony. Choć strona PPA wczytatywała się ok. 17 sek.
3.5 - problem z zajetością procesora 100%, wszystko się muli, kursor się powiela wiele razy - problem z odświerzaniem.
[#9] Re: MorphOS

@AS, post #8

Piszę właśnie z NetSurfa 3.4 pod MOSem 3.11 na PowerBooku.
Żeby mogło działąć pod MOSem, to trzeba ściągnąć archiwum z wersją 3.4 pod 68k i uruchomić plik wykonywalny pod MOSa.

PPA działą, strona wczytuje się według licznika netsurfa 7.5 sekundy.
Strona PPA działa poprawnie, grafiki OK, tylko czasem przy przewijaniu pojawiają się artefakty.
Przewijanie jest szybkie, ale nie działa obsługa scrola w myszce .

NetSurf jest dość wiechliwy przy uruchamianiu, lub wczytywaniu kolejnej strony; lub kolejnym uruchamianiu pod MOSem, z regóły za drugim razem od razu się zawiesza- trzeba resetować.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem