[#1] 3.10dev
Jest nowa wersja. Dzięki Artur OK
Żeby ciekawiej. Nowa wersja śmiga na mojej nowej Amidze Pi (przy 64 MB RAMu). Są tylko przekłamania w palecie barw. Ale zaswówa.

link

Ostatnia aktualizacja: 22.09.2019 13:28:35 przez don_rafito
[#2] Re: 3.10dev

@don_rafito, post #1

Pewnie 32bit masz w trybie RGBA.
[#3] Re: 3.10dev

@Artur Jarosik, post #2

Tak, ale w WinUAE też mam rgba, ale myślę że to Amiberry coś wyczynia. W ogóle, miałem problem z Picasso, na świeżo zainstalowanym Amibianie 1.4, ale doszedłem do tego że w tej kompilacji jest za stara wersja emulatora. Po aktualizacji Amiberry do 2.25, mam już 24bitowy WB. Niemniej jednak przekłamania w kolorach zostały w NetSurfie. Może spróbuję coś pokombinować poprzez FFprefs.Ale spoko, na Amidze Pi, starczą, do PPA, aminetu etc. Przynajmniej nie zwiecha się co chwila jak najnowszy Ibrows
[#4] Re: 3.10dev

@don_rafito, post #3

Testowałem na WinUAE pod OS39/P96 i kolorystycznie jest ok zarówno pod RTG jak i AGA.
Wersja AGA działa stabilniej. RTG po wejściu na kilka podstron potrafi GURować albo freezować albo wykrzaczy całe WinUAE.

Marzy mi się szybka wersja, która potrafiłaby np. wyrzucić najcięższe do obliczenia rzeczy sieciowo pod inną maszynę albo wykorzystać ARMa zapiętego na turbiacza albo ARMa z ZZ9000 :D

Ostatnia aktualizacja: 23.09.2019 21:00:27 przez pong777
[#5] Re: 3.10dev

@don_rafito, post #3

W WinUAE w RTG Board/ Color Modes / 32bit wybierasz B8G8R8A8.
W PVS ustawiasz Show Modes na ALL.
[#6] Re: 3.10dev

@Artur Jarosik, post #5

Źle sprecyzowałem swoją wypowiedź. W WinUAE mam też bgra i wszystko jest ok. Kolory w NetSurfie prawidłowe. Chodziło mi o problem z Amiberry. Tam takich bajerów nie ma.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem