[#1] Nr błędu.
Witam.
Od jakiegoś czasu męczy mnie błąd programu (niejednego) #80000037.
1. Czego on może chcieć ode mnie?
2. Gdzie można doczytać o błędach i ich numerach?
Pozdrawiam.

[#2] Re: Nr błędu.

@Kitech, post #1

The Guru mówi: This is an unknown guru-number.
[#3] Re: Nr błędu.

@Sylwester, post #2

Wiem. Ale to nie pojawia się w Guru, tylko w requesterze na pulpicie Workbencha.

[#4] Re: Nr błćdu.

@Kitech, post #1

Moze to bedzie glupie pytanie ale czy procek na Twojej karcie nie zostal podkrecony?
Pamietam jak kiedys probowalem maxymalnie podsrobowac swoja karte i przy pewnej
czestotliwosci wyskakiwal wlasnie ten sam blad.
[#5] Re: Nr błćdu.

@Phibrizzo, post #4

Pytanie na pewno nie jest głupie. Cholera wie czy był kręcony (zakupiony w firmie A., w miejscowości B., koło państwa R.). Niby siedzi w karcie BPPC 603e@200MHz 040@30Mhz, ale np. FastAta nie chciała pokazać taktowania 040, Sysinfo też, dopiero Sysypeed. A tak a propos słonia, jak go ewentualnie odkręcić?

[#6] Re: Nr błćdu.

@Kitech, post #5

A co pokazuje ShowConfig, Scout czy WhichAmiga?
[#7] Re: Nr błćdu.

@Kitech, post #5

Wylutuj oscylator 66 MHz i teraz masz dwie mozliwosci: wlutowac 50 MHz lub sprobuj podkrecic oscylatorem 80 MHz. Ja tak mam i dziala bez problemu. Aby nie posuc karty, nie lutuj na plycie glownej karty, tylko odetnij "nozki" oscylatora i do tych nozek przylutuj nowy (prostokatny tez mozna po odpowiednim ich zagieciu).
[#8] Re: Nr błędu.

@Kitech, post #1

Wczoraj zainstalowałem na "goły" system (OS3.9 + BB1/2 + MUI) Blizkicka + WarpOSa i od razu po przeładowaniu wywaliło Amidoca z błędem #80000037 (wcześniej przy pełnym systemie Amidocowi towarzyszył zwyczajowo Iprefs). Pytam wszystkich o tą francę #80000037 i ktoś rzucił, że to jest zasilanie! Niby tak może być - chocki zaczęły się mniej więcej po wsadzeniu dodatkowego urządzenia, karty TV. Macie może jakieś sugestie?
A1200T, BPPC 200/40/30 SCSI, HDD 4,5GB SCSI, CDROM 40x SCSI, Mediator, Voodoo3 2000, SB 128, PixelView Pro
Zasilacz 200W wsadzony w Mediatora + osobne wtyki do FDD, HD i CD.

[#9] Re: Nr błędu.

@Kitech, post #8

#80000037 FPCP unimplemented data type. Tyle znalazlem w gurudat

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem