[#1] PHP i MySQL na AOS3.9
Co trzeba zrobić aby zrobić stronkę w PHP i sprawdzić efekty swojej pracy?
Wiem, że w Linuxie jest to bezproblemowe, w Win potrzebny jest np. Krasnal Serv, a na Ami?
[#2] Re: PHP i MySQL na AOS3.9

@Korni, post #1

Witaj!

Robię właśnie pewną bazę danych w mysql-u obsługiwaną za pomocą skryptów php. Wszysto tworzę oczywiście na mojej Amidze.

Mam zainstalowane:
GeekGadget
Apache z wkompliowanym php v4
Mysql v3 (v4 też jest ale jeszcze nie instalowałem)

Nie trudno zainstalować. No trudniej niż Krasnala, ale nie ma się czego bać.

W w/w kolejności proponuję instalować. Jak coś to pisz chętnie pomogę. Choć do niedzieli będę miał bardzo sporadyczny dostęp do netu.

U mnie chodzi to sprawnie na 040/40MHz i AmigaOS v3.1

Pozdrawiam
Robert Jackowski
[#3] Re: PHP i MySQL na AOS3.9

@Robert Jackowski, post #2

Napisz artykul jak to wszystko chodzi w praniu :)
[#4] Re: PHP i MySQL na AOS3.9

@reactor, post #3

Noszę się z zamiarem opisania przede wszystkim procesu instalacji i pewnie to zrobię tylko czasu mało... więc jeszcze chwila zanim to powstanie.
[#5] Re: PHP i MySQL na AOS3.9

@Robert Jackowski, post #2

Miło by było jakbyś napisał skąd sciągnąć opisane zainstalowane rzeczy. Ściągnąłem z Aminetu ale nie jestem pewien czy to co ściągnąłem jest tym o czym napisałeś (szczególnie te GeekGadgets),pozatym muszę jeszcze wszystko poinstalować :(
Duże podziękowania za pomoc (pewnie się jeszcze zgłoszę :)
[#6] Re: PHP i MySQL na AOS3.9

@Korni, post #1

Jak chcesz miec prosta instalke to sciagnij sobie z aminetu thttpd, wystarczy tylko rozpakowac do wybranego katalogu i uruchomic:)
[#7] Re: PHP i MySQL na AOS3.9

@Korni, post #5

Witam

GeekGadget nie sciagalem z Aminetu, ale ze stronki GG. Mysql-a v3 i Apache z Aminetu. Sorry, że tak skrótowo, ale dopadłem do netu na chwilę.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem