[#1] Amiga 1200 do subtelnej rozbudowy.
Witam,
Prosze uprzejmie o fachową porade, - wlasnie kupilem praktycznie nieuzywana A 1200 (3.0/ 39.106 ). Zastanawiam sie nad kupnem uzywanej
karty turbo ( najchetniej obslugujaca PC'towe simm'y 72 pinowe ),
zalezy mi na tym zeby miescila sie w zwyklej, oryginalnej obudowie - miala niski pobor mocy - i nie przegrzewala sie - nawet bez wiatraka, moc to sprawa drugorzędna, do tego mam 3GH i GF 6600 GT.

Sprzet docelowo ma miec zamontowany dysk twardy, min 32 ramu - glownie do odkurzania gier ktore pamietam od lat :)

Stad druga sprawa - czy wymiana ks z 3.0 na 3.1 wplynie pozytywnie na
zgodnosc wsteczna ze starymi grami z A500? Czy dac sobie z tym spokoj?

Ew. oferty prosze pod adres: buchajski@wp.pl , a za porade z gory dziekuje.
[#2] Re: Amiga 1200 do subtelnej rozbudowy.

@Orona, post #1

Zastanawiam sie nad kupnem uzywanej
karty turbo ( najchetniej obslugujaca PC'towe simm'y 72 pinowe ),
zalezy mi na tym zeby miescila sie w zwyklej, oryginalnej obudowie - miala niski pobor mocy - i nie przegrzewala sie - nawet bez wiatraka, moc to sprawa drugorzędna

To kup sobie jakieś 030/50Mhz, albo 28Mhz.

zy wymiana ks z 3.0 na 3.1 wplynie pozytywnie na
zgodnosc wsteczna ze starymi grami z A500?

Możliwe że nawet pogorszy. Nawet na sprzętowym kickstarcie 1.3 zainstalowanym w gołej a1200 nie ruszą wszystkie gry z A500.
Procek typu 030, i fastram też może róznie wpływać na jakieś starsze tytuły.

[#3] Re: Amiga 1200 do subtelnej rozbudowy.

@MinisterQ, post #2

ożliwe że nawet pogorszy. Nawet na sprzętowym kickstarcie 1.3 zainstalowanym w gołej a1200 nie ruszą wszystkie gry z A500.
Procek typu 030, i fastram też może róznie wpływać na jakieś starsze tytuły.

Problem moze byc z naprawde niewielkim procentem gier dla A500, a i tu z pomoca moze przyjsc WHDLoad.
Ba, kolega moze nawet kolega nie trafic na gre z ktora bedzie problem.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem