[#1]
Protracker 3.61 Final Relase - pytanko
Witam. Zainstalowałem Protrackera (wersja jak w tytule) z pliku LHX. Jednak mam problem chyba z PP! Module (tzn z modułami spakowanymi w dawniejszym moim protrackerze powerpackerem). W tym protrackerze jest opcja "Packing" , ale nie wiem jakim formatem się moduł pakuje. Zreszta ja nie chcę pakować moich modułów - mam dużo miejsca na dysku. Chodzi mi o odczyt starszych modułów, które mam na dyskietkach (pozostałość po starej amidze CDTV). Podczas próby ich wgrania pojawia się komuniakt: "XPKMASTER.LIBRARY NOT FOUND!" . Rozumiem, że brakuje mi jakiejś biblioteki, prawdopodobnie o nazwie XPMASTER (dlaczego nie PowerPacker?). Pytanko, gdzie mam taką bibliotekę skopiować (jeżeli oczywiście uda mi się ją znaleźć na aminecie)?
Czy każdą brakującą bibliotekę dla różnych programów kopiuję zawsze do tego samego miejsca (jakiego?), czy kopiuję do któregoś z katalogów programu/gry, które go potrzebują?
P.S.
Kurczę niestety gro modułów nie chce mi się odtworzyć ze starych dyskietek, wyskakują co chwila błędy odczytu. Sprawdzałem te dyskietki na D-Copy z opcją veryfi, ale są w porządku, żadnych błędów. Próbowałem też przegrać daną dyskietkę na nową typu HD, ale to nic nie pomaga, błędy odczytu na nowej też się pojawiają. Czy istnieje jakiś sposób na odratowanie moich dawnych dzieł?
Dzięki z góry za info.
Pozdrawiam