[#1] Prayer....
Mam problem z tym ustrojstwem. Otoż chce to wykorzystać jako playerke do WAV - mam zainstalowane wszystkie libsy ktore były opisane w readme - a gdy podaje mu sciezke do wava w głosnikach jest cisza......A dysk słychac ze cos odczytuje - takie same odgłosy jak podczas odtwarzania w Play 16 :D. Czy ktos wie o co moze chodzic?? Snoop Dos pokazuje tylko ze brakuje mu jakichś libsów od CyberGraphX ale one chyba nie mają za duzo wspólnego z dźwiękiem :D

[#2] Re: Prayer....

@malin666, post #1

Z tego co pamiętam to przy zainstalowanym CGX-ie trzeba było mieć programik 57kHzaudio (albo jakoś tak:) ), chociaż dziwna sprawa z tym play16, on powinien odgrywać pliki wav .
[#3] Re: Prayer....

@Olo, post #2

Play16 - odtwarza pliki. - Prayer - NIE . Niewiem po co mu CyberGraphX jesli mam AGAte

[#4] Re: Prayer....

@malin666, post #3

U mnie Prayer tez nie odtwarza Wave ani Aiff. Nawet sie nie zastanawialem nad tym, tylko uzywam Amplifiera lub SongPlayera.
[#5] Re: Prayer....

@Andrzej Drozd, post #4

Song Player robi to samo - tylko ze kiedy Prayer zaczyna "odtwarzac" snoopdos nie pokazuje zadnych Faili , a jak SongPlayer "odtwarza" snoop mowi ze program potrzebuje AHI....Chyba pozostane przy Play16 :P

[#6] Re: Prayer....

@malin666, post #5

Zainstaluj AHI. Na Pauli dobrze dziala v4.16 lub v4.18
[#7] Re: Prayer....

@Andrzej Drozd, post #6

Czy 020 bedzie mogło odtwarzać WAV bez zacięć przy zainstalowanym AHI"?

[#8] Re: Prayer....

@malin666, post #5

W prefsach SongPlayera wyłącz korzystanie z AHI.

[#9] Re: Prayer....

@malin666, post #7

Na A1200 020/14MHz i SongPlayerze (tylko nie ostatnim) bez pamięci fast idzie nawet adp4, do konwersji z aiff na adpcm4 i odwrotnie służy AudioConvert, który jest w archiwum SongPlayera :)
[#10] Re: Prayer....

@malin666, post #7

Ja sobie w EaglePlayerze słucham WAV 28kHz mono/stereo u-LAW w trybie 14bit 020 + FAST wyrabia się bez problemów. Obciążenie CPU jest w granicach 30-50%.
Z ciekawości sprawdziłem, co się stanie, jak spróbuję odtworzyć 44.1kHz stereo 16 bit. Poszło bez zacięć, chociaż procka mocno obciążyło ;)

EaglePlayer odtwarza prawie wszystko, miał tylko problemy z WAV A-LAW, ale w sumie można je u-LAW'ami zastąpić, różnicy prawie brak. A zwykłe WAV (PCM) pójdą wszystkie.

Ja z WAVami też miałem problemy, szukałem jakiegoś odtwarzacza, no i z całej kupy poradziły sobie tylko 2 - Play16 i EaglePlayer. Ten pierwszy odpadł z powodu braku GUI ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem