[#1] picture.datatype i ilbm
Kłaniam się nisko właścicielom komputerów Amiga

Mam na dysku AmigaOS3.1 i system GFX Picasso 2.0, a w nim picture.datatype v43.41

MultiView przestał czytać obrazki ilbm, czyli popularne iff-y. po zainstalowaniu picture.datatype z Picasso. MV pokazuje komunikat., że obrazek nie jest wymaganego typu. Podglądałem SnoopDosem, pictute.datatype i ilbm.datatype są otwierane. Jednak coś jest nie tak?
[#2] Re: picture.datatype i ilbm

@rjack, post #1

Posiadam Voodoo3 w Mediatorze wiec sila rzeczy musze uzywac systemu Picasso96.
Nie mam zadnych problemow z plikami ILBM.
Moje wersje datatypow to:

picture.datatype 45.17
ilbm.datatype 44.9
[#3] Re: picture.datatype i ilbm

@Phibrizzo, post #2

Moze otwierane sa ILBMy HAMowske, z ktorymi to chyba radzily sobie tylko pojedyncze ilbm.datatype i picture.datatype na kartach GFX...
[#4] Re: picture.datatype i ilbm

@Phibrizzo, post #2

Kurczę, przypadkowo mam identyczne wersje datatypów jak Ty (nota bene chyba dość rzadki przypadek , bo ja ciągle mieszam w systemie). I najciekawsze to to, że mnie też wszystko działa z plikami ILMB.
[#5] Re: picture.datatype i ilbm

@Kitech, post #4

Pewnie to standardy z OSa 3.9 i nie wyszly nowsze.. I tyle..:P
[#6] Re: picture.datatype i ilbm

@Masta Krishna, post #5

Hmm! Jeżeli o mnie chodzi, to rzeczywiscie używam OSa 3.9.
[#7] Re: picture.datatype i ilbm

@Kitech, post #6

Tak jak dedukowalem.. zadna niespodzianka - wszystko jasne.. Oboje macie Boingbagi 2(albo zadnego) i stad ta sama wersja... Teraz tylko wypada, co by offtopa nie bylo za duzego polecic rjackowi - (kup/)ZAINSTALUJ OSa 3.9...
[#8] Re: picture.datatype i ilbm

@Masta Krishna, post #5

Ja mam i używam na codzień:

picture.datatypes 45.17 - AmigaOS FAT 68k+PPC WarpOS
picture.datatypes.elf 43.766 - MorphOS PowerPC
ilbm.datatypes 45.11 - AmigaOS PowerPC WarpOS
ilbm.datatypes.elf 44.3 - MorphOS PowerPC

i mam ale nie używam:

picture.datatypes 42.1 - AmigaOS 68k
picture.datatypes 43.41 - AmigaOS 68k
picture.datatypes 43.732 - AmigaOS 68k
ilbm.datatypes 44.26 - AmigaOS 68k

http://aminet.net/search.php?query=pictdt
[#9] Re: picture.datatype i ilbm

@Masta Krishna, post #5

Mylisz się. Ja mam owszem picture.datatype V45.17 ale już ilbm.datatype V45.9.
[#10] Re: picture.datatype i ilbm

@Masta Krishna, post #5

Wyszły, wyszły... u mnie:

New Shell process 7
7> versionwb Workbench:Classes/Datatypes/ilbm.datatype full
ilbm.datatype 44.26 (Tuesday 6 November 2001)
© 1997-01 by Stephan Rupprecht
7>

[#11] Re: picture.datatype i ilbm

@Dopuser, post #10

Dziękuje Wam. Sprawdzę dokładnie jaką mam wersje ilbm.datatype i spróbuje zastosować nowsze. Zastanawiam się czy mogę wrzucić nowe picture z Aminetu, a może z BB o ile tam jest (w sensie czy nie bedzie sie ono gryzło z Picasso 2.0)? Spróbuje.

Ciekaw jestem czy kopiowanie plików z BB pochodzących z OS3.9 do OS3.1 jest zgodne z licencją? Hmm...

[#12] Re: picture.datatype i ilbm

@rjack, post #1

Info dla szperaczy archiwow. Ilbm.datatype dziala oczwiscie pod OS3.1 w moim konfigu jaki podalem: mediator i voodoo3. Zreszta pewnie nie tylko na tym.

Po zainstalowaniu Picasso96 v2.1b (8.11.2001) mamy picture.datatype v43.41
i ilbm.datatype v40.2 z OS_3.1

Trzeba z Aminetu sciagnac ilbmdt44.lha z katalogu util/dtype W srodku jest nowszy ilbm.datatype v44.26 Kopiujemy w miejsce starego i Multiview zaczyna wyswietlac ilbm-y, czyli popularne obrazki iff :D
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem