[#1] kickstart 3.1
witam nabycie tego kika graniczy z cudem. Czy moża go jeszcze gdzies nabyc poza efunzne ?Zagranica odpada bo za astronomiczne koszta. Jezeli jest z tym cieżko, to czy jest jakas alternatywna droga. Np czy gdzies mozna taki układzik kupić i zlecic zaprogramowanie tego kicka w nim ?
[#2] Re: kickstart 3.1

@HanSolo, post #1

A w sumie, po co Ci taki kick? Masz jakieś turbo? Moze w takim razie zmapowanie do pamięci wystarczy?
[#3] Re: kickstart 3.1

@Mir3k, post #2

poluje na turbo 1240 wiec jeszcze nie mam. AOS 3.9 wymaga takiego kickstartu bo setpatch łata go i uruchamia ponownie.
[#4] Re: kickstart 3.1

@HanSolo, post #1

Całkiem nie dawno dałem ogłoszenie w dziale giełda.
Ogłoszenie już nie aktualne kik sprzedany za 70pln.
[#5] Re: kickstart 3.1

@Jacol, post #4

Jacol, właśnie miałem odesłać kolegę do Twojego ogłoszenia, kiedy przeczytałem, że już upłynniłeś.

@HanSolo
Do używania OS3.5 - 3.9 nie potrzebujesz fizycznie kicka 3.1. Wystarczy zmapować go z pliku do pamięci. Niestety, aby operacja ta była legalna, powinieneś być posiadaczem takich kostek, ewentualnie np. pakietu AmigaForever (są w nim pliki kickstartów i możesz ich wtedy legalnie używać). Co do zaprogramowania kostek, to temat odświeżany co jakiś czas na PPA i oczywiście możliwe do zrealizowania. Jak się dobrze zakręcisz, to nawet znajdziesz tutaj osoby, które mogą Ci pomóc.

Osobiście mam kości 3.1, a i tak mapuję kick z pliku i "łatam" pod 3.9.

Ostatnia aktualizacja: 21.10.2011 21:43:03 przez Mordimer
[#6] Re: kickstart 3.1

@Mordimer, post #5

Mtec też poszedł od ręki , szkoda mi tej karty bo nigdy mnie nie zawiodła.
Coraz bliżej do M.TX :D
Jeszcze inne rzeczy pozostały do upłynnienia.
[#7] Re: kickstart 3.1

@Jacol, post #4

Ja jestem tym szczęśliwcem, który to nabył ;) już śmiga, ale przed dotarciem i założeniem mapowałem do RAMu i 3.9 działał bezproblemowo. Teraz mam 3.1 a i tak mapuję.
[#8] Re: kickstart 3.1

@Jenot, post #7

Cieszy mnie to że śmiga.
Ja też na te romki nie narzekałem bo to teraz minimum co ami musi mieć, można je obejść kartą ale po co jak czasami kupi się je okazyjnie . Te kiki zakupiłem kiedyś w Niemczech za euro i były w ami do czasu sprzedaży. Nie polecam Vesali bo koszt wysyłki jest dość duży.
[#9] Re: kickstart 3.1

@Jacol, post #8

witam chce dać typowi żeby mi nagrał ten rom 3.1 z tym że plik ma 512kb a na kazdy rom przypada 256kb to znaczy ze ma go podzielić ? Czy macie jakieś wskazówki jak to powinno być nagrane by trybiło pod amiga 1200. Coś śłyszałem że podczas nagrywania powinno być włczone jakieś byte-swapp ? O co chodzi, nie wiem ale prosiłbym o wypisanie ewentualnych wskazówek jak to powinno byc nagrane.
[#10] Re: kickstart 3.1

@HanSolo, post #9

a to moze juz lepiej wypalić jakaś wersje 3.5
[#11] Re: kickstart 3.1

@HanSolo, post #1

Na Allegro gość sprzedaje robione kicki 3.1 ale do A500/A600/A2000... ale może i zrobiłby Tobie do A1200. Zapytaj. Ma teraz aukcje za 55.00 PLN bodajże.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem