[#1] Amidock: Jak "wyciagnac" go z OS3.9 i odpalic pod ClassicWB...?
Więc tak. Używam sobie ClassicWB w wersji UAE (pod WinUAE) i potrzebuje jakiegoś launchera. Podoba mi się Amidock z systemu 3.9.

Skopiowałem co trzeba i to bydlątko krzyczy mi, że nie odpali się bo potrzebuje workbench.library v45. OK, skopiowałem gdzie trzeba (LIBS:), zastąpiłem tę z Classica. I co? Amidock dalej chce v45...

Sprawdzam wersję tej biblioteki poleceniem Version i pokazuje mi , że w systemie jest v40.5 ... No i to jest sedno sprawy. Przejrzałem wszystkie skrypty startowe Classica i nie znalazłem niczego co mogłoby powodować taki stan rzeczy. Nie bardzo mam pomysł co robić dalej, więc proszę o radę.

ClassicWB w mojej wersji zawiera ScalOS - może to ma związek...
[#2] Re: Amidock: Jak "wyciagnac" go z OS3.9 i odpalic pod ClassicWB...?

@mccnex, post #1

Wydaje mi się,że 40.5 to wersja jaką masz w romie i taką otwiera.Nie wiem jak to podmienić.Ale wyjścia widzę dwa.Niech mnie ktos poprawi jak błądzę. Zmapuj rom zmodyfikowany,zawierający bibliotekę w wersji 45 lub utwórz rom nie zawierający biblioteki workbench.library,a bibliotekę w wersji v45 umieść w LIBS:

Ostatnia aktualizacja: 23.03.2012 22:59:51 przez Pokemon
[#3] Re: Amidock: Jak "wyciagnac" go z OS3.9 i odpalic pod ClassicWB...?

@mccnex, post #1

A po co chcesz wyciągać amidocka? Jest dużo lepszy program autora naszego forumowego kolegi fibrizja. Działa on pod os 3.1

Benedykt Dziubałtowski
[#4] Re: Amidock: Jak "wyciagnac" go z OS3.9 i odpalic pod ClassicWB...?

@mccnex, post #1

workbench.library masz w romie. uzyj kick dla A4000, ktory go nie posiada.
[#5] Re: Amidock: Jak "wyciagnac" go z OS3.9 i odpalic pod ClassicWB...?

@Benedykt Dziubałtowski, post #3

Podmiana ROMka nic nie daje. Jak się nazywa ten programik naszego kolegi?
[#6] Re: Amidock: Jak "wyciagnac" go z OS3.9 i odpalic pod ClassicWB...?

@mccnex, post #5

Tutaj masz stosowny temat. Od tak się on nie odpala na os 3.1 ale mi się udało :) Trzeba było coś loadmodulem dograć nie pamiętam już co czy to była icon.library czy coś innego z os.3.9 W każdym bądź razie program odpalił.

Benedykt Dziubałtowski
[#7] Re: Amidock: Jak "wyciagnac" go z OS3.9 i odpalic pod ClassicWB...?

@Benedykt Dziubałtowski, post #6

Benq, moze wytlumacz koledze co dokladnie zrobiles ze odpaliles moj program bo on wymaga OS3.5 minimum.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem