kategoria: Sprzęt
[#1] Stacja FDD zewnętrzna JIN TECH.. Model : Master 3A-1
Posiadam taką stację zewnętrzną podłączoną do SX1, w środku jest napęd Teac FD-235HF. To taka chyba dość popularna stacja zewnętrzna. Mam pytanie : czy w takiej stacji napęd dyskietek od PC musi być przerobiony ?, czy przerobiona musi być taśma - czy jedno i drugie Czy może "przeróbka" jest w samej obudowie i wystarczy wsadzić jakikolwiek FDD.

Ostatnia aktualizacja: 27.05.2012 19:44:13 przez companiero
[#2] Re: Stacja FDD zewnętrzna JIN TECH.. Model : Master 3A-1

@companiero, post #1

Wszystko zalezy jak zostala rozwiazana elektronika w obudowie stacji zewnetrznej.
Zawsze mozesz sprobowac podlaczyc pecetowa i sprawdzic.
[#3] Re: Stacja FDD zewnętrzna JIN TECH.. Model : Master 3A-1

@Norbert, post #2

Ok już sobie poradziłem. PCtowe stacje nie działają na kablu bez modyfikacji, zero reakcji. Zdemolowałem wszystkie pecety w chałupie w końcu znalazłem napęd "Mitasubiszi" który miał możliwość ustawienia na DS0 .Taśma jednak też musiała być przerobiona. Napęd wczytuje NDOS przy starcie np. gry, z diodą czy bez diody na taśmie ..normale to ?, zostawić diodę na taśmie czy wywalić ?.

Korzystam z tego schematu : http://norbid.of.pl/

Ostatnia aktualizacja: 27.05.2012 22:24:33 przez companiero
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem