kategoria: A1200
[#1] Problem ze stacją dysków.
Witam mam pewien problem ze stacją dysków w A1200 mianowicie do tej pory miewała grymasy stacja dyskietek ale po pewnym czasie udało mi się zrobić tak że działała przez kilka tygodni. Obecnie odmówiła posłuszeństwa - winna nie jest sama stacja bo jest sprawna mam jeszcze 4 zapasowe i żadna z nich nie ruszyła wymieniałem też taśmy oraz kable zasilające . Objaw jest identyczny w przypadku wszystkich stacja tyka natomiast nie wykrywa dyskietki nic mi nie wylało się na płyte ani nic nie zwarło bo żadnych zapachów nie czułem jedyne co mnie dziwi to brak jednego pinu z 34 jest to przedostatni pin od prawej w górnym rzedzi sprawdzałem taśmę i nie widze aby cokolwiek ułamanego tam zostałonawet widze po zdjęciach innych płyt np 1D4 że tam jest identycznie.
Co może byc przyczyną owego zachowania stacji?

Z góry dziękuję za pomoc
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem