[#8]
Re: REAL AMIGA i emulator FSUAE(macosx) kompatybilność
@zeter,
post #7
Jestem dziś po wielu testach i wkońcu coś wiem więcej ale problem nadal nie rozwiązany :)
Ale ogólnie biorąc, FSUAE pod osx (bardzo mnie ciekawi jak jest pod innymi systemami lub u kogoś innego na osx) zapisuje dane na adfa "wirtualnie". Tzn. Stworzylem sobie pod tym emulatorem 3 skonfigurowane Amigi: 500, 600, 1200. Zabawe z protrackerem urządzałem sobie na konfiguracji A500 i tez pod tą konfiguracją w protrakerze zapisałem sobie modul na stworzonym wczesniej adfie do zapisu sejwów. I teraz jest taka sytuacja. Ten zapisany moduł jest nie widzialny w Amidze (gotek) ale także pod windowsem i na macu równierz (na macu mam podgląd w adf poprzez tylko unarchera do rozpakowywania zipów). Teraz dalej. Odpalilem sobie Filemastera pod FSUAE, zaczytalem tam tego adfa z zasejwowanym moim modem i tu plik stworzony przezemnie jest :) pod PT oczywiście tez go widze.

Pomyslalem odpale w fsuae konfig z A1200 HD i tam odpale PT i zaczytam tego adfa z moim sejwem. I jaki final. Nie ma tam nic :). Odpalam konfig z a600, powtarzam czynnosc i dupa. Nie ma tam mojego sejwa. Opalilem amige bez zadnych zasejwowanych konfigow, powtorzylem wszystko. tez nie ma tam mojego sejwa. Powrócilem zatem do mojego konfigu A500, odpalilem wszystko i oczywiscie moj sejw jest tam widoczny. Czyli wniosek jest taki ze fsuae wirtualnie zapisuje jakos ten plik. Niby na adfa ale w rzczywistości jednak nie na niego… Tylko gdzie?? Jestem ciekaw jak jest pod WinUAE… Może ktoś jeszcze używa FSUAE na osx, linux.. i jest chętny przeprowadzic taki test? Teraz jestem tylko ciekaw jak fizycznie stac się wlascicielem mojego sejwa nie tylko pod fsuae w danej konfiguracji :):) pozdrawiam i dzięki Norbert za zainteresowanie!
Ostatnia aktualizacja: 10.01.2015 19:04:33 przez zeter